N-VA steunt politieprotest tegen Milquet

BEERSEL - De N-VA steunt volmondig het protest van de politiecommissaris van Halle tegen de plannen van minister van Binnenlandse Zaken Milquet. N-VA-Kamerlid Ben Weyts roept alle parlementsleden van Halle-Vilvoorde en Vlaams-Brabant op om zich achter de politiecommissaris te scharen.

“Minister Milquet voert een waterbedbeleid” zegt Beerselaar Ben Weyts: “Wanneer je op een waterbed gaat zitten veroorzaakt dat elders uitstulpingen. In de eerste plats vlak naast de plaats waar je gaat zitten. Hetzelfde is zo met het beleid van Milquet”. Weyts wijst er op dat Halle-Vilvoorde momenteel al kampt met een zwaar tekort inzake agenten en rekruten soms tot in West-Vlaanderen gezocht moeten worden.

“Wanneer Milquet nu ook nog eens voorrang geeft aan rekruten als ze in Brussel gaan werken, dan vinden wij helemaal geen agenten meer” zegt Weyts: “Het waterbedbeleid van Milquet zorgt ervoor dat Brussel er wel bij vaart maar dat Halle-Vilvoorde het eerste slachtoffer is”.

Weyts roept alle parlementsleden over de partijgrenzen dan ook op om flink protest te laten weerklinken. “We moeten eens leren aan één zeel te trekken in de Vlaamse rand en in Vlaams-Brabant, of we nu geel, groen of oranje zijn” besluit de nationale ondervoorzitter van de N-VA.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?