Politie voert actie in Wemmel tegen Brusselse trouwstoeten

WEMMEL - In kader van het actieplan “Trouwstoeten uit het Brusselse” voerde de lokale politiezone AMOW zaterdag in samenwerking met de Federale politie controles uit op de invalswegen naar Wemmel. In het verleden liepen immers al verschillende klachten binnen over de stoeten omdat ze heel veel lawaai maakten en zich niet aan de verkeersregels hielden.

De controles gebeurden langs de Limburg Stirumlaan en Cdt De Blockplein in Wemmel. "Het ging om controles die zich richtten tot trouwstoeten die uit het Brusselse kwamen om er in het park van Wemmel te stoppen voor bijvoorbeel een fotosessie. In het verleden is al meermaals gebleken dat deze stoeten voor heel wat overlast zorgen. Er is niet alleen de geluidsoverlast, maar vooral het negeren van verschillende verkeersregels zoals dubbelrijden en zonder gordel rijden is een groot en gevaarlijk probleem."

Tijdens de actie werd één stoet gecontroleerd, rond 18u30. De stoet bestond uit 18 voertuigen met in elk 4 of 5 inzittenden. Het ging om voertuigen met Belgische, Nederlandse en Duitse nummerplaten. "Op grondgebied Brussel is nog getoeterd maar bij het naderen van de grens met Wemmel stopte dit", laat politiewoordvoerder Daniel Noens weten. "Iedereen in de wagens droeg de veiligheidsgordel. Bij enkelen waren nog de vier richtingsaanwijzers in werking. We lieten de stoet stoppen alvorens hij Wemmel binnenreed. De nodige opmerkingen werden gemaakt. Het gedrag van de aanwezigen was correct tov onze diensten."

Aan het gemeentehuis was alles normaal. Uit het contact met betrokkenen is gebleken dat men in Brussel weet dat er enkel in Wemmel streng wordt opgetreden tegen stoeten als men zich niet aan de regels houdt.

Uiteraard is er tijdens de actie ook overgegaan tot controle van voertuigen en inzittenden, buiten de stoet. Resultaat : 20 verkeersinbreuken / 4 PV's mbt rijbewijs  (inbreuken voorlopig Rb of geen drager Rb) / 1 PV inzake identiteitskaart / 3 PV's technische eisen / 4 waarschuwingsverslagen / 1 niet-inschrijving / 2 niet-verzekering (in beslag + getakeld) waarvan een wagen die reeds 5 jaar zonder schouwing en 4 jaar zonder verzekering rondreed


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?