N-VA tegen verkoop van voormalige onderwijzerswoning in Vlezenbeek

SINT-PIETERS-LEEUW - De lokale afdeling van N-VA is tegen de plannen van het gemeentebestuur om de voormalige onderwijzerswoning in Vlezenbeek te verkopen. Over de verkoop zal deze week op de gemeenteraad gestemd worden.

Op de agenda van de gemeenteraad van komende donderdag staat de openbare verkoop van de voormalige onderwijzerswoning,  ook bekend als de lokalen van de KLJ, langs de Postweg in Vlezenbeek.

N-VA Sint-Pieters-Leeuw laat weten dat het resoluut tegen de verkoopplannen is. "Dat het gemeentebestuur naarstig op zoek is naar vers kapitaal om de financiële eindjes aan elkaar te knopen, is niet nieuw", klinkt het bij de partij. "Menig gebouw werd door het gemeentebestuur onlangs gekocht en weer verkocht. We denken aan het voormalig gebouw ‘Van Cauwelaert’, de eventementenhal, e.a."

Volgens N-VA heeft Vlezenbeek nu al een tekort aan vergaderlokalen. "Vlezenbeek, dat een levendig verenigingsleven heeft, wordt al vaak geconfronteerd met een tekort aan vergaderlokalen. Met de verkoop van het pand zijn de verenigingen dus niet gebaat, te meer daar het gebouw paalt aan de Merselborre. Er is zelfs een verbindingsdeur tussen de Merselborre en de Postweg 155. De verkoop is dus geen wijze beslissing : indien de Merselborre ooit wil uitbreiden, is het aanpalend pand natuurlijk van levensbelang."

N-VA vraagt zich ook af waar de KLJ bij een verkoop heen moet. "De gemeente besliste dat de KLJ in de pastorij van Vlezenbeek gevestigd zou worden. Onlangs won de gemeente inderdaad de rechtszaak tegen de kerkfabriek betreffende de pastorij van Vlezenbeek. Volgens het vonnis zou de gemeente eigenaar zijn van de pastorij. De gemeente gaat er nu blijkbaar vanuit dat men geen beroep zal aantekenen tegen de uitspraak van de rechtbank in eerste aanleg. Maar is dat niet het vel van de beer verkopen voor hij geschoten is ?Indien de voormalige onderwijzerswoning zou verkocht worden en de pastorij in beroep toch niet aan de gemeente wordt toegekend dan is de vraag waar de KLJ zal kunnen huisvesten."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?