300 km extra wandelingen in Pajottenland en Zennevallei

GAASBEEK – De vzw Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën (RLZZZ) stelde vandaag in de pastorij van Gaasbeek vier nieuwe projecten voor. Het project wandelnetwerk Pajottenland bestaat al, maar wordt uitgebreid met 300 km extra wandelingen. Zo is er voor meer dan 600 km aan trajecten in het Pajottenland en de Zennevallei, het grootste wandelnetwerk in Vlaanderen.

Het wandelnetwerk Pajottenland telt nu al meer dan 300 km aan wandelingen. De bedoeling is dat tegen 2014 nog is 300 km toegevoegd kan worden. Met 600 km wandelwegen zou dat het grootste wandelnetwerk in Vlaanderen worden. Momenteel voert het RLZZZ gespreken met landbouwers en omwonende over het gebruik van privé-eigendom voor de wandelingen. Bever, Herne, Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Dilbeek zijn enkele gemeenten waarmee het netwerk uitgebreid wordt.

Zuurstof voor de Zennevallei.

Een ander nieuw project is ‘Zuurstof voor de Zennevallei’. Met het initiatief kunnen de mensen de gemeenten ontdekken waardoor de Zenne stroomt. In de omgeving van Beersel, Drogenbos en Halle is er veel ruimte voor recreatie en open ruimtes. Vzw Regionaal Landschap heeft ook plannen om een Zennepad aan te leggen dat vertrekt vanuit Brussel richting deze gemeenten. Een andere peiler van dit initiatief is de mensen sensibiliseren over de opvang van water. De Zenne zorgt niet alleen voor recreatie en natuur, maar kan ook bedreigend werken bij overstromingen. RLZZZ wil daarom het waterbeheer optimaliseren en de bevolking sensibiliseren.

ABC van het Pajottenland

De komende weken worden er overal posters opgehangen en uitgedeeld. Met de posters, met op de achterzijde de landschapskrant wil de vzw Regionaal Landschap zich bekend maken bij het publiek. Ze hopen dat mensen zo actief willen meewerken aan landschapsbeheer.

Als laatste initiatief werd ‘Pajottenland van je bomen’ voorgesteld. Met dit project wil vzw Regionaal Landschap mensen bewust maken van het belang van bomen, aangezien bomen belangrijke markeringen zijn in het landschap.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?