Afschaffing Afrit 12 langs R0 in Dilbeek op de lange baan

DILBEEK - De afschaffing van afrit 12 op de Ring rond Brussel (R0) is nog niet voor morgen. Dat blijkt uit een schriftelijk antwoord van Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Hilde Crevits (CD&V) aan Vlaams volksvertegenwoordiger Willy Segers (N-VA).

Het Agentschap Wegen en Verkeer beschouwt een vlottere afwikkeling van de kruispunten ter hoogte van afrit 13 aan de Ninoofsesteenweg als een cruciale randvoorwaarde voor een eventuele sluiting van afrit 12. Hiervoor moet men echter het plan-MER (Milieu Effecten Rapport) van De Lijn, voor de eventuele herinvoering van een tramlijn, afwachten. Dit staat immers centraal in het streefbeeld voor de N8 en de herinrichting van de betrokken kruispunten. Het plan-MER moet klaar zijn begin 2013.

“Een afschaffing van afrit 12 is dus nog niet meteen aan de orde,” aldus Segers. “Dit is vooral jammer voor de bewoners van de wijk Kattebroek, die te kampen hebben met sluipverkeer. Dilbeek heeft nochtans reeds vier op- en afritten, met de nodige verkeersproblemen tot gevolg. Hoe meer afritten, hoe moeilijker voor de gemeente om intern het verkeer te kanaliseren.”

Crevits belooft alleszins voldoende inspraak aan de gemeente Dilbeek: “Het al dan niet afschaffen van afrit 12 zal in ieder geval in samenspraak moeten gebeuren met de gemeente Dilbeek wil men tot een gedragen beslissing komen,” aldus de minister.

“Vanuit de gemeenteraad zal ik alvast dit dossier nauw op de voet volgen,” zegt Stijn Quaghebeur, N-VA-gemeenteraadslid. “Bovendien kan onze gemeente via de Provinciale Commissie Verkeersveiligheid en de Provinciale Auditcommissie haar mening uiten over dit dossier. Ik zal dan ook via die kanalen druk op de ketel trachten te zetten.”

(Foto : Google Streetview)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?