UPDATE : Vechtpartij tijdens overval op kruidenhandel Beekman

LENNIK – Twee jonge manen hebben gisterenavond de kruidenhandel William Beeckman op de Brusselsestraat overvallen. Beeckman brengt ondermeer het kruidenmerk Evlier op de markt. Een dader loste een schot en het kwam tot een vechtpartij.

De overvallers vielen de grothandel in kruiden binnen rond 20 uur. Ze verrasten een werknemer die net naar huis wilde gaan en dwongen hem naar de achterzijde van het bedrijf te lopen. Bedrijfsleider William Beeckman vertelde zijn verhaal vanochtend op Radio 2 Vlaams Brabant : “Ze moesten mijnheer Beeckman hebben. Ze hebben achteraan een deur ingetrapt en liepen het gebouw in terwijl ze een pistool tegen de slaap van de werknemer duwden. Ze gingen naar het bureel waar ze mijn vrouw een slag gaven. Toen ik dat hoorde sprong ik recht. Eén van de daders richtte zijn revolver naar mij om te schieten en loste een schot. De adrenaline kwam naar boven. Ik sprong op een dader maar de overmacht werd te groot. Mijn bureau was herschapen in een slachtplaats. Het waren twee jonge mannen van allochtone afkomst”.

“Op dat ogenblik moet je koelbloedig blijven. Ik keek meteen naar de wapens en dacht dat het valse wapens waren maar toen één dader in de lucht vuurde wist ik hoe laat het was”, zegt Beeckman.

“Mijn echtgenote is nu wel een beetje knock-out. Ik ben wel al wakker want wij laten ons niet zo maar doen. We zijn van een slagersfamilie en die mensen laten zich niet doen”, zegt Beeckman.

De daders maakten geld en maaltijdcheques buit. “Normaal hebben we ’s avonds nooit geld maar één van mijn vertegenwoordigers zat op mijn bureau en kwam geld en maaltijdcheques brengen. Ze zijn zo door mijn atelier naar buiten gevlucht en verdwenen richting Anderlecht. Het is toch wel de eerste keer dat dit ons overkomt. Ik denk dat er een verband kan zijn met een werknemer die ik vorige week heb ontslagen en die man zegde dat hij mij wel zou vinden. We zijn weer aan het werk. Slagers, die laten zich niet doen”, besluit Beekman.

Archief

Lees ook : Gewapende overvallers aan het werk in Lennik (Foto's + Audio)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?