Zelliks jeugdhuis Time-Out vijf dagen open voor goede doel

ZELLIK - De jongeren van jeugdhuis Time-Out in Zellik houden hun jeugdhuis van donderdag 15 december tot en met maandag 19 december non-stop open voor het goede doel. Ze zamelen geld in voor de vzw ‘Candle in the dark’.

De jongeren organiseren nu al voor het vijfde jaar op een rij een vijfdaagse voor het goede doel. ‘We vinden dat erg belangrijk’, zegt Guy Junior Stevens van jeugdhuis Time-Out. ‘Een jeugdhuis heeft ook een sociale en maatschappelijke functie. We willen meer zijn dan alleen een plaats waar gedronken en gefeest wordt.’

Ook dit jaar wordt ervoor gekozen om niet mee te doen met de actie ‘Music For Life’ van Studio Brussel. ‘Music For Life is een fantastisch initiatief, maar wij merken dat onze leden het belangrijker vinden om een goed doel in de buurt te steunen’, zegt Stevens.

De opbrengst van dit jaar gaat naar de vzw ‘Candle in the dark’ (www.candleinthedark.be/nl), een liefdadigheidsorganisatie, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, die het wetenschappelijk onderzoek financiert naar gentherapie voor erfelijke oogafwijkingen, waardoor jonge kinderen geleidelijk aan blind worden. Het doel van het fonds bestaat erin behandelingen te helpen ontwikkelen om uiteindelijk een remedie tegen blindheid en slechtziendheid te vinden.

‘Er worden heel wat activiteiten georganiseerd tijdens die vijf dagen’, zegt Guy Junior Stevens. ‘We starten elke ochtend om 6 uur met ontbijt en een ochtendshow. Overdag zijn er activiteiten. In de vooravond zijn er toernooien, zoals een kickertoernooi, en elke avond is er een fuif in een bepaald thema: new wave, disco en electro passeren de revue. Op zaterdag houden we bovendien een dj-workshops en een dj-battle en op zondag is er onze jaarlijkse brunch.’

Op maandag, de afsluitende dag, is er een optreden om een feestelijk einde te breien aan de vijfdaagse.

Zoals elk jaar zijn de consumpties tijdens de ‘400.000 seconden van Time-Out’ 20 cent duurder. Die 20 cent gaat rechtstreeks naar het goede doel.

Meer info vind je op de website www.jhtimeout.be.

Archief

Lees ook : Kato en Get Ready! op Jaarmarktfestival van Time-Out

Lees ook : Poging inbraak in Jeughuis Time Out


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?