Inspecteurs politiezone AMOW pakken inbrekers op

ASSE - Inspecteurs van de lokale politiezone AMOW konden gisteren in Asse drie inbrekers oppakken die kort voordien hadden toegeslagen. De daders van Roemeense afkomst werden ter beschikking gesteld van het Brussels parket.
 
De bal ging aan het rollen na een tip van een inwoner van Asse. Die meldde rond 14 uur dat er langs de Brusselsesteenweg in Asse een verdacht voertuig geparkeerd stond. In wagen, met vreemde nummerplaat, zaten volgens de alerte buurtbewoner aanvankelijk drie personen. Twee hadden de auto inmiddels verlaten en deden een wandeling doorheen de straat met heel wat aandacht voor de woningen.

Na een controle van het voertuig stelde de politie vast dat de man die nog in de wagen zat geen onbekende was. In de auto werden bovendien werktuigen aangetroffen die  regelmatig bij inbraken worden gebruikt.

Twee anonieme politiewagens en een opsporingspatrouille deden ondertussen een controleronde in de buurt. Met succes, want even later werden de twee kompanen aangetroffen. Na een fouille ontdekte men bij één van hen een breekijzer in zijn mouw. Ook werden voorwerpen teruggevonden die afkomstig waren van een diefstal waaronder horloges, laptop en juwelen.

Alle inzittenden van de vreemde auto worden aangehouden en overgebracht naar het commissariaat.

Even later liep er op het commissariaat een oproep binnen voor een inbraak in de Loouis De Bondstraat in Asse. De voorwerpen die daar gestolen zijn kwamen overeen met de spullen die op een van de daders werden aangetroffen.

Alle verdachten van Roemeense nationaliteit, I.Ilie.°1985 , P.Costel ° 1985 en D. Rafaêl °1988, zijn binnen de gerechtelijke kringen gekend. De daders werden ter beschikking gesteld van de parketmagistraat te Brussel.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?