Gezamenlijke aanpak wateroverlast in Asse en Merchtem op schema

VLAAMS-BRABANT - De inspanningen om wateroverlast, veroorzaakt door de Grote en Kleine Molenbeek, in de gemeenten Asse, Londerzeel, Meise en Merchtem te voorkomen, vorderen goed. Zo zijn er momenteel werken langs de Grote Molenbeek in Londerzeel en wordt er een overstromingsgebied aangelegd in Steenhuffel.

Na de wateroverlast van november 2010 en januari 2011 in de valleien van de Grote en de Kleine Molenbeek hadden de provincie Vlaams-Brabant, de gemeenten Asse, Londerzeel, Meise en Merchtem, en de Vlaamse Milieumaatschappij afspraken gemaakt over een gezamenlijke aanpak van de wateroverlast en een snelle uitvoering van de noodzakelijke werken.

Op dit moment zit de uitvoering van de verschillende projecten op schema. Zo voert de Vlaamse Milieumaatschappij werken uit langs de Grote Molenbeek in Londerzeel en legt zij een gecontroleerd overstromingsgebied aan stroomopwaarts van de Robbroekstraat in Steenhuffel.

De provincie Vlaams-Brabant heeft stedenbouwkundige vergunningen aangevraagd voor de inrichting van drie overstromingsgebieden langs dezelfde Grote Molenbeek op het grondgebied van Asse en Merchtem. De uitvoering daarvan is gepland voor 2012. In 2013 volgt de inrichting van overstromingsgebieden langs de Stambeek, de Puttenbeek en de Puttengracht in Opwijk. En in 2014 komt de Kleine Molenbeek in Meise en Londerzeel aan de beurt. Daar komen vijf overstromingsgebieden.

(Foto : Archief)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?