Lander Piccart uit Merchtem jongerenkandidaat Vlaamse Jeugdraad

MERCHTEM - Elke drie jaar organiseert de Vlaamse Jeugdraad, het officiële adviesorgaan voor de Vlaamse regering, hun verkiezingscongres. Dat congres gaat dit jaar door op 22 oktober in het Centraal Station van Antwerpen. Samen met 15 jongeren zal Lander Piccart uit Merchtem er strijden om een zetel te bemachtigen in de Algemene Vergadering van de Vlaamse jeugdraad, om zo bij te dragen tot het jongerenbeleid in Vlaanderen.
 
Lander liep school in Sint-Donatus op de markt in Merchtem, waar hij 2 jaar  voorzitter van de leerlingenraad was. Hij studeert momenteel vrijetijdsagogiek aan de VUB in Brussel. De jongeman is lid van de jeugdraad in Merchtem en is al 14 jaar lid van KSJ Merchtem, waarvan 2 jaar als leider. Ook is hij monitor op speelplein Wiebeltje. Hij zette zijn engagement als leider bij KSJ stop om dit verder te zetten als secretaris in de raad van bestuur van Jeugdhuis Ifigineia. 
 
"Wat jongeren denken en hun verlangens zijn, verschilt soms heel sterk met wat ouderen denken", zegt Lander. "Onze jongerencultuur veranderde in mijn ogen de laatste jaren drastisch. Engagement wordt de laatste jaren helemaal anders bekeken, iets waar ik veel mee in het jeugdhuis wordt geconfronteerd. Tijd voor verandering dus. Wat dan ook het hoofdthema van mijn campagne is. Het jongerenbeleid in Vlaanderen is  goed, maar dient op sommige vlakken aangepast te worden. Zo kunnen jongeren in vele gemeenten nog onvoldoende hun mening kwijt over wat zij denken en gaapt er een grote kloof tussen jongeren en politiek. Maar ook jongeren durven soms te weinig opkomen voor hun eigen rechten, omdat ze niet altijd weten waar naartoe, daarom ook mijn slogan: Denk Jong, Doe Jong."
 
Steun Lander door op 22 oktober om 13 uur zeker je stem uit te brengen in het Centraal Station van Antwerpen. Geen vervoer? Neem dan contact op met Lander op lander.piccart@gmail.com.
 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?