Dilbeeks gemeentebestuur gidst nieuwe inwoners rond

DILBEEK - Bijna 100 nieuwe inwoners zijn ingegaan op de uitnodiging van het Dilbeekse gemeentebestuur om kennis te maken met hun nieuwe gemeente. Het gemeentebestuur trakteerde hen zaterdag op een uitgebreid programma, een drankje en een welkomstpakket.

De verwelkoming gebeurde op het kasteel door burgemeester Stefaan Platteau in aanwezigheid van een aantal schepenen en raadsleden. Schepen Willy Segers legde kort de doelstelling uit van dit onthaalmoment en het praktische verloop van de namiddag. Schepen Carine Walravens legde aan de nieuwkomers uit welke gemeentelijke diensten allemaal in de pas gerestaureerde Kasteelhoeve wonen. Nadien mochten de nieuwe inwoners kennis maken met de trouwzaal, schepenzaal en bovenverdieping.

Tweede halte in het onthaalmoment was Westrand, waar het hele gezelschap werd onthaald door Miranda Van Kerk, directrice van Westrand. De inwoners bezochten onder meer de schouwburg, waar op dat moment Alice Toen haar monoloog repeteerde. In de feestzaal werden de inwoners verwelkomd door André Van Overberghe en Albrecht De Schrijver namens de cultuurraad. Ze werden vergast op een kort muzikaal optreden door de muzikanten van de Dilbeekse muziekacademie en het koor Framagomi. Doorlopend liep een powerpointpresentatie 'Virtuele rit doorheen Dilbeek' en de Breugel-dvd.

Als slot van de namiddag kregen de inwoners een welkomstpakket overhandigd met daarin heel wat nuttige info over de diverse diensten, ook wat attenties zoals gratis tickets voor een voorstelling in Westrand, uitnodiging voor Verwendag van de bibliotheek volgend weekend (gratis 1 jaar lidmaatschap); enz Nadien hadden de nieuwe inwoners kans op gesprekken en vragen aan de standjes van de cultuurraad, de jeugdraad, de seniorenraad en de sociale raad en de politie. Wie wou, mocht nog mee naar de vernissage 'De 5 Dilbeekse ereburgers in de kijker'.

Vorig jaar kwamen er 2.496 nieuwe inwoners in de gemeente Dilbeek wonen. Dit komt overeen met een 800-tal nieuwe gezinnen die zich in Dilbeek vestigden. Anderzijds verhuisden 2.261 personen vanuit Dilbeek naar een andere gemeente. Ook in de voorbije jaren waren er steeds meer dan 2.000 in- en uitwijkelingen, wat maakt dat Dilbeek jaarlijks een grote verandering kent wat inwoners betreft.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?