Alice Toen speelt honderdste keer Charlotte

DILBEEK - Ruim vier jaar geleden, in september 2007,  ging het tragikomische toneelstuk 'Chartlotte' in première in het Antwerpse Fakkelteater. Half oktober zal actrice Alice Toen, ereburger van Dilbeek, er reeds de honderdste voorstelling van spelen en dat moet gevierd worden.

Wijlen Jan Christiaens Sr. had het stuk op het lijf geschreven van de Dilbeekse Alice Toen. Het was zijn laatste en liefste stuk. Vorig jaar nog, beloofde actrice Alice Toen : ik ga zeker honderd voorstellingen spelen van Charlotte. En kijk, het is bijna zover. In het weekend van 14, 15 en 16 oktober 2011 speelt Alice inderdaad de 100ste editie van deze monoloog.

Het verhaal : Charlotte, geboren in 1900, heeft haar koffertje gepakt en is klaar om te vertrekken naar een home. Aan de hand van allerlei voorwerpen die ze uit een oude koffer opdiept, vertelt ze haar leven. Een boeiende tekst vol emoties en tragiek, ontroerend door zijn eenvoud en ontwapende humor. Elke gebeurtenis wordt door muziek onderlijnd, muziek uit alle periodes van haar leven, soms gezongen, soms gespeeld. Herkenbaar voor velen, boeiend voor iedereen.

Alice zal op zaterdagavond 15 oktober in de bloemetjes worden gezet. Wie er absoluut bij wil zijn, kan nog tickets bestellen via www.fakkelteater.be, of op 070 246 036 15.

Archief

Lees ook : Alice Toen vijfde ereburger van Dilbeek


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?