UZ Brussel overweegt ook overdag consultaties in polikliniek Dilbeek

DILBEEK - De polikliniek van het Universitair Ziekenhuis Brussel langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek bestaat drie jaar. Jaarlijks komen op de avondconsultaties ongeveer tweeduizend patiënten over de vloer. Om nog meer patiënten te kunnen helpen, overweegt het ziekenhuis om de polikliniek ook overdag te openen.

Elk jaar ontvangt de polikliniek Dilbeek gemiddeld 50 procent meer patiënten. Om al deze patiënten te kunnen helpen, wordt overwogen om de openingsuren uit te breiden naar overdag. Momenteel is de polikliniek namelijk enkel ’s avonds geopend.

Drie jaar geleden gingen op 17 juni 2008 vijftien specialisten van start in de nieuwe polikliniek in Dilbeek. Dat aantal is ondertussen verdubbeld. Zo kunnen patiënten er onder andere terecht voor specialisaties zoals kinderurologie, buikwandheelkunde, psychiatrie en obesitas. De meest geboekte consultaties zijn plastische heelkunde, orthopedie en vaatheelkunde. Vandaag wordt ook nagedacht over het toevoegen van andere specialisaties.

De positieve reacties van patiënten en huisartsen bevestigen dat de polikliniek Dilbeek voldoet aan de behoefte naar laagdrempelige en gedifferentieerde zorg die is ingebed in de leefomgeving van de mensen zelf. Als een complexere behandeling – zoals een technische akte of een ingreep - nodig is, kan de patiënt  in samenspraak met de huisarts in het UZ Brussel In Jette terecht. De opvolging wordt steeds verzekerd door de huisarts.

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is een universitair ziekenhuis met ongeveer 3. 400 medewerkers. Het is verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije universiteit Brussel op de campus Jette. Met 721 ziekenhuisbedden is het jaarlijks goed voor meer dan 28.000 opnames en 400.000 ambulante patiënten, uit binnen- en uit buitenland. Zijn filosofie is gestoeld op drie principes: Nederlandstalig, pluralistisch en sociaal. Als universitair ziekenhuis heeft het ook een opleidingsopdracht en voert het wetenschappelijk onderzoek uit. Meer info op www.uzbrussel.be.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?