Verkeersremmers Hunselveld houden water tegen en brandweerkranen gebetonneerd

LENNIK – Met het hevige onweer vond het water geen weg meer op het Hunselveld. Het modderwater werd afgeremd door de verkeersdrempel halverwege de straat waar de goot mee verhoogd is en de waterslikkers verstopt en  in het gras verdoken zitten.

  Het water werd via de afvoerleidingen de woningen en bijgebouwen binnengestuwd waardoor twee woningen en een zakenkantoor waterschade opliepen.Een van de getroffenen is Tony Schoukens. “Ik heb het probleem van de waterafstroming reeds meermaals aangekaart bij de gemeentelijke diensten en de mandatarissen, echter zonder gevolg tot op heden. Toen de brandweerlui ter plaatse kwamen was de grootste nood reeds voorbij en hebben zij de waterslikkers weer wat vrijgemaakt en de drempel moddervrij gemaakt met borstel en schop, omdat de beide waterkranen op Hunselveld onbruikbaar waren. Die zijn met de herinrichting van de straat mee gebetonneerd. Ook dit werd reeds destijds bij de werken meegedeeld aan de bevoegde gemeentediensten”, klaagt Schoukens.

De Lennikse brandweer kreeg een vijftigtal oproepen voor ondergelopen straten. In de loop van de avond werden er 5 voertuigen ingezet om modder te ruimen op de Asseseteenweg in Eizeringen.

 

 

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?