Scooterverhuur Pajottenland is succes

HUIZINGEN - Scootertours is een groot succes. Vijftien maanden gelden startten United Scooters, het Huis van de Geuze en het Wijnatelier een project waarbij ze scooters verhuurden voor tochten door het Pajottenland. Die formule blijkt zeer succesvol te zijn. Scootertours staat dan ook op het punt om verder uit te breiden.

Vanaf 50 euro per dag kan je het Vlaams-Brabantse heuvelland op een originele manier ontdekken. Concept store Unite Scooters in Huizingen startte samen met het Huis van de Geuze in Eizeringen en het Wijnatelier in Vlezenbeek een project waarbij men retro scooters kan huren en zo een tochtje door het Pajottenland maken. Met het Scootertours-project willen de oprichters de authenticiteit en de gemoedelijke sfeer van het Pajottenland en de Zennevallei benadrukken.

 

En die formule blijkt erg succesvol te zijn. “Per dag worden er toch zo’n tiental scooters verhuurd”, vertelt Steven De Cort van United Scooters. “Het zijn vooral bedrijven en groepen die aan teambuilding doen die onze scooters komen huren, maar ook koppeltjes springen hier geregeld binnen”, klinkt het.

 

Ook Chris Vlaeminck van het Wijnatelier in Vlezenbeek is opgetogen over de scooterverhuur. "Het succes is groter dan ik had verwacht", zegt hij. "Aanvankelijk dachten we om wekelijks de scooters te verhuren, maar nu krijgen we haast dagelijks mensen over de vloer. Het weer is natuurlijk heel belangrijk voor ons, maar het seizoen is eigenlijk vroeg begonnen en we mogen zeker niet klagen."

 

De succesfactor van Scootertours is volgens Vlaeminck de meerwaarde die wordt gegeven aan de klanten. "Wij doen meer dan gewoon een scooter verhuren en een plannetje meegeven. We hebben onze vaste routes, maar proberen die heel vaak te personaliseren. Als de mensen bijvoorbeeld iets willen bezoeken, stippelen we een andere route uit. Daarenboven sturen we bij grotere groepen ook altijd een gids mee."

 

Scootertours staat dan ook op het punt om verder uit te breiden. "Uit de vele positieve reacties die we ontvangen, denk ik dat we meer en meer mensen mogen verwachten. De klanten komen ook niet alleen meer uit de streek. Regelmatig kloppen er mensen uit Antwerpen of West-Vlaanderen aan de deur, die een bezoek aan Brussel willen koppelen aan een scooterrondrit in de Rand”, vertelt Vlaeminck. "Nu is het belangrijk om een goede vennoot te hebben die de scooters kan aanleveren. We hebben nu een nieuwe partner gevonden met een vloot van 120 scooters en gaan binnenkort die samenwerking evalueren."

 

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?