Alsput viert dertigste verjaardag

HALLE - Alsput, het gezellige hotel-restaurant langs de Alsputweg in Halle, bestaat dertig jaar. Mieke De Baerdemaeker kocht in 1981 het kleine volkscafé en maakte er een volwaardig restaurant van. De verjaardag van de zaak werd gevierd met een receptie, een buffet en een optreden van Benny Michiels.  

Dertig jaar geleden kocht Mieke De Baerdemaeker, dochter van Pelagie van de Limbourg, een klein café langs de rustige Alsputweg in Halle. “Het was een echt volkscafé”, vertelt Mieke. “Er was een duivenclub, een biljartclub en een wielerclub en wekelijks kwamen de klanten hier kaart spelen.” Maar Mieke zag het net iets groter. Daarom begon ze mosselen en steak te serveren in het weekend. Na een jaar werd er ook in de week eten gegeven. “Drie jaar later hebben we verbouwd, om het restaurant uit te breiden”, vertelt de 57-jarige bazin. “Nog eens 9 jaar later hebben we weer uitgebreid, zodat het restaurant van het café gescheiden was.” Sinds 1995 is Alsput ook een hotel met 10 kamers, waar zowel zakenmannen als fietsers en wandelaars terecht kunnen. Samen met chef-kok Nando Hemelinckx en haar dochter Hilde staat ze altijd paraat voor de klanten.

 

Om de dertigste verjaardag van de zaak te vieren, organiseerde Mieke afgelopen weekend een groot feest. De vaste klanten konden er terecht voor een gratis receptie met streekbieren en talloze lekkere hapjes. Intussen konden de kinderen zich uitleven op het springkasteel, of zich laten beschilderen bij de grime. Om 20u konden de aanwezigen smullen bij een gastronomisch Breughelbuffet, waarna iedereen uit de bol kon gaan op de muziek van Benny Michiels. En zo vierde Alsput haar dertigste verjaardag tot in de vroege uurtjes.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?