Luc Wauters haalt 1000 km niet

HUIZINGEN - Luc Wauters uit Huizingen is er niet in geslaagd om in 24 uur 1000 kilometer te fietsen op de wielerpiste van Rebecq. De waaghals reed de hele nacht lang aan een strak tempo, maar door een val en hevige pijn in zijn rechterhand moest hij zijn strijd staken.  

Na zijn mislukte poging vorig jaar, waar hij opgaf door het slechte weer, wilde Luc Wauters het nog een keertje proberen. De oprichter van de Feesten Ten Blote heeft twee protheseknieën, maar wilde bewijzen dat hij op 56-jarige leeftijd nog steeds niet afgeschreven is. Daarom zou hij in 24 uur maar liefst 1000 kilometer fietsen op de piste in Rebecq, met voor hem een buggy met windscherm. Bij een gemiddelde snelheid van 50 kilometer per uur zou hij zelfs tijd over hebben om een korte plaspauze te houden.

 

Woensdagavond om 18 uur begon Luc voor het oog van de supporters aan zijn dodentocht. Al snel reed hij meet dan 50 kilometer per uur, maar toen het ’s nachts begon te regenen, gleed Luc uit en belandde hij op zijn rechterhand. “Eerst voelde ik niets”, vertelt hij. “Ik zette mijn tocht verder, maar na enkele uren begon ik toch serieus pijn te krijgen”, klinkt het. Luc zette na 18 uur en 50 minuten een punt achter zijn poging. Op dat moment had hij 718 kilometer achter de rug.

 

Teleurstelling alom, maar de talloze supporters waren toch trots op hun kampioen. Toen de eerste teleurstelling was weggedronken, barstte het feest uiteindelijk toch los. Luc Wauters en zijn vrouw Nadine waren toch tevreden met de poging, die zonder de val waarschijnlijk gelukt zou zijn. “Ik ben heel blij dat iedereen mij hier zo hard gesteund heeft”, vertelt Luc. “Mijn vrouw en alle medewerkers verdienen dan ook een dikke pluim.”

  

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?