Grote tak knakt af in park

DILBEEK - In het gemeentelijk park van Dilbeek rukte een hevige windstoot zaterdagvoormiddag een grote tak van een kastanjelaar. De brandweer kwam ter plaatse om de rest van de boom te onderzoeken maar zag geen verder gevaar. Een deeltje van het park is tijdelijk wel afgesloten voor bezoekers.

De grote tak viel zaterdagvoormiddag rond 11 uur. Plaatsvervangend burgemeester Carine Walravens was toevallig als een van de eerste ter plaatse. “Op het moment dat de grote tak viel stonden we aan het gemeentehuis enkele foto’s te trekken voor een huwelijk”, zegt ze. “De hulpdiensten werden er onmiddellijk bij geroepen en de brandweer kroop in de boom om te kijken of de boom voor geen verder gevaar zorgde, maar dat bleek negatief. Voor de zekerheid hebben we wel een deel van het park laten afsluiten met politielint en hekkens. De tak is ook nog blijven liggen om parkbezoekers er attent op te maken dat er gevaar dreigt.”

Voor enkele andere bomen in het park van Dilbeek werd onlangs nog een boomdokter aangesteld. “Dat was omdat de rode beuk even verderop heel oud is en verzwakt”, zegt Walravens. “Ik zal nu zeker op het college voorleggen om de andere bomen ook eens te laten onderzoeken. Ook denken we er aan om bordjes te maken met de boodschap dat je bij stormweer niet in het park mag.”

Walravens beseft dat er aan een drama ontsnapt is. “Vorige week was het Vijverfestival en liepen er honderden mensen onder die bomen”, zegt ze. “Ook op zaterdag gaan er langs het padje heel wat mensen naar de boerenmarkt en even verderop is ook een speeltuintje. We mogen van geluk spreken.”

 Lees ook : Rode beuk in Gemeentepark wordt onderzocht


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?