Weekend lang Mount Ventoux racen op Feesten Ten Blote

HUIZINGEN - De jaarlijkse Feesten Ten Blote zijn gisterenmiddag van start gegaan. Huizingen is opnieuw klaar voor een weekend lang feest met talloze optredens en een goeie ambiance. De grote afwezige dit jaar is de traditionele recordpoging, die vervangen werd door een race tegen de tijd op de Mount Ventoux.  

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er tijdens het feestweekend in Huizingen een unieke recordpoging gehouden. Maar dit jaar werd er geen nieuwe poging opgezet, omdat het volgens organisator Dirk Sterckx telkens moeilijker wordt om in het Guinnes Book of World Records te geraken. Daarom besloot de organisatie het over een andere boeg te gooien. Het hele weekend lang kunnen sportievelingen deelnemen aan een tijdrit op de Mount Ventoux. De fiets van de deelnemer wordt op een systeem geplaatst dat met een computerprogramma is aangesloten. Op een groot scherm zie je de weg van de Franse helling, zodat je de laatste 10 kilometer van de berg virtueel oprijdt.

 

De eerste deelnemer was Luc Wauters. Hij zal volgende week woensdag op de wielerpiste in Rebecq proberen om in 24 uur 1000 kilometer te fietsen, en ziet deze wedstrijd als een stevige training. “In het begin heb ik me even gespaard, maar dat was nodig, want bij de laatste kilometers kreeg ik het hard te verduren”, vertelt Luc. Hij reed de 10 kilometer uit in 52 minuten. Zijn vriend Pascal Kestemont, die hem woensdag zal bijstaan als gangmaker, waagde zich ook aan een tijdrit op de Mount Ventoux. Als amateurwielrenner hoopt hij dit weekend alvast de snelste tijd te halen.

 

Het hele weekend lang zullen deelnemers zich met elkaar meten op de mythische berg. De deelnemer met de snelste tijd, wint een gloednieuwe mountainbike. Naast de wedstrijd wordt er elke avond feest gevierd, met onder andere concerten van Bart, Danny Apolloni en Christoff. Voor meer informatie kan je terecht op www.feesten-ten-blote.be.

 

 

 

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?