Westrand wuift toneelmeester uit

DILBEEK - Cultuurcentrum Westrand neemt eind deze maand afscheid van een monument. Toneelmeester Bob Fabry (65) gaat er na een carrière van 37 jaar op welverdiend pensioen. Bob kijkt terug op een fantastische periode en weigert voorlopig om Westrand voorgoed vaarwel te zeggen.

Op 1 augustus gaat Westrand-medewerker Bob Fabry officieel met pensioen. Bob zal dan 37 jaar gewerkt hebben voor het Dilbeekse Cultuurcentrum. “Mijn eerste werkdag bij Westrand was op 13 december 1973”, herinnert Bob zich nog goed. “Voordien werkte ik enkele jaren als technicus bij een bedrijf dat bekende jeugdseries zoals Axel Nort maakte voor de toenmalige BRT. Een ervaring die mij achteraf heel wat voordelen opleverde, want als toneelmeester ontving ik in Westrand heel wat acteurs die ik door mijn vorig beroep al heel goed kende.”

Bob ontving door de jaren heen duizenden artiesten, de ene met al meer eisen dan de andere. “Als toneelmeester was ik verantwoordelijk dat de artiesten die langskwamen het helemaal naar hun zin hadden”, zegt Bob. “Niet alleen op technisch vlak, maar ook op gebied van catering. Het waren opvallend genoeg de grootse vedetten die het minst moeilijk deden. De laatste jaren merkte ik wel vaker op dat de eisen van de artiesten steeds hoger zijn. Vroeger was iedereen hier al blij met een gewone boterham, maar die tijden zijn lang vervlogen.”

Maar Bob deed zijn werk altijd graag, hij leefde voor zijn vak en dat merkten sommige artiesten op. “Zo viel mijn manier van werken blijkbaar in de smaak van de wereldbekende muzikant Francois Glorieux”, zegt Bob. “Na zijn shows vroeg hij mij mee om op tournee naar Japan te gaan. Door omstandigheden heb ik zijn voorstel moeten weigeren, soms heb ik daar nog spijt van.”

Het afscheid van Westrand valt Bob Fabry zwaar, toch weigert hij voorlopig om voorgoed afscheid te nemen van zijn vertrouwde werkplek. “Ze gaan mij hier zeker nog zien”, zegt Bob. “Ik zal nog een tijdje verantwoordelijk blijven voor de films die ze in de grote zaal afspelen. Zo hoop ik hier wekelijks toch nog een beetje van de fijne sfeer op te snuiven.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?