Vlaamse vlag gestolen

ROOSDAAL -  Dieven gingen er in de nacht van zondag op maandag vandoor met een Vlaamse Leeuwenvlag die uithing aan een woning langs de Gustaaf Ponchautstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. De gedupeerde meldde de diefstal gisterenochtend in een mail aan N-VA gemeenteraadslid Linda Van den Eede.

 

“Toen ik het bericht las hebben we  onmiddellijk actie ondernomen en brachten we een nieuwe leeuwenvlag aan huis”, zegt Van den Eede. “De meldster van de diefstal was op dat moment niet thuis, dus hebben we haar verrast door de nieuwe vlag zelf op te hangen.”

Intussen blijkt ook dat de jaarlijkse traditie van  N-VA Roosdaal om gele rozen uit te delen aan wie op  de Vlaamse feestdag een leeuwenvlag laat wapperen, een enorm succes was. “Onze 250 rozen waren spijtig genoeg al uitgedeeld toen we nog een aantal straten moesten bezoeken”, zegt Van den Eede. “Volgend jaar gaan we daar zeker rekening mee houden. De winnaar van de roos met de kopspeld in heeft zich trouwens nog niet gemeld, hij of zij heeft een fles champagne te goed.”

De actie met de speld is een knipoog  naar de rozenoorlog die vorig jaar voor heel wat commotie zorgde in Roosdaal.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?