Hand in Hand repeteert in openlucht

GROOT-BIJGAARDEN - De leden van Fanfare Hand in Hand repeteerden gisteren voor het eerst in openlucht, uitvalsbasis was de wijk Nieuwenbos in Groot-Bijgaarden. Het bestuur van de fanfare kijkt tevreden terug op de eerste repetitie en hoopt op evenveel succes in de volgende wijken.

Fanfare Hand in Hand besliste enkele weken geleden om te repeteren in open lucht. Aanleiding tot het initiatief is de steeds achteruitgaande ledencijfers van de muziekvereniging. “Door naar de wijken te trekken hopen we de inwoners warm te maken voor de fanfare. Veel mensen denken immers dat we oubollig zijn, maar eenmaal ze onze mix van nieuwe en oude liedjes horen kan dat snel veranderen”, zegt Daniel Gorsen van Hand in Hand. “Met naar buiten te komen proberen we ons muzikantenaantal op te krikken. Er zijn de laatste jaren immers heel weinig nieuwe jonge leden bijgekomen en de oudere muzikanten vallen er stilaan tussenuit.”

Naast het werven van de leden hoopt de fanfare ook een positief effect te hebben op de inwoners van de wijken. "Vroeger kwamen de mensen 's avonds meer op straat", zegt Gorsen. "Tegenwoordig kennen sommigen hun buren zelfs niet, we hopen dat wij er in slagen om volk buiten te krijgen zodat iedereen eens een babbeltje kan slaan met de buren."

Wie de fanfare deze zomer nog aan het werk wil zien kan de volgende week dinsdag terecht in de de Reinaertwijk, de weken erop volgen de Stichelberg en Zuurweide.

 

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?