Onruststokers verstoren Dolle Dagen

GAASBEEK - Vrijdag- en zaterdagnacht waren er vechtpartijen op de Gaasbeekse Dolle Dagen. De politie heeft extra personeel ingezet worden om opstoten en ongepast gedrag aan te pakken. Vandaag, tijdens de dag, was het rustiger. Er kwamen meer dan 100 wandelaars opdagen en er vloeide veel zweet tijdens het touwtrekken.

Tijdens de tweede nacht van de Dolle Dagen in Gaasbeek verliep eerst alles rustig.De lokale politie van de zone Pajottenland was aanwezig in en rond de tent. Er was een massa volk en de sfeer zat er goed in. Er was overleg gepleegd met de burgemeester en de organisatie om alles in goede banen te leiden. 
Rond 3.30 uur kreeg een man een epilepsieaanva. De man moest buiten de feesttent worden gebracht om te worden afgevoerd met een ziekenwagen. De broer van de man raakte geagiteerd, onder invloed van alcohol, en begon wild om zich heen te slaan. Praten haalde niets uit en hij werd met nogal wat moeite door de politie overmeesterd en weggevoerd. Hij werd enige tijd bestuurlijk aangehouden.
Toen er vanaf 4
uur hier en daar, vooral buiten de tent, wat opstootjes ontstonden, waarbij twee jongeren lichtgewond raakten door vuistslagen, kon de politie een vijftal jongeren isolere,n die op aanduiden van de massa de onruststokers bleken te zijn. Ze waren niet tot kalmte te brengen en werden alle vijf opgepakt en overgebracht naar de politiepost van Lennik waar ze onder toezicht werden gehouden tot na het einde van de fuif. Drie van de vijf verzetten zich nogal hevig. Twee politiemensen raakten daarbij licht gewond. 
De vijf aangehoudenen, twee uit Tollembeek en drie uit Roosdaal, waren samen op stap en bleken dezelfden te zijn die de voorbije weken hier en daar amok hadden gemaakt op fuiven. Twee van hen waren ook al opgepakt op een fuif in Gooik, voorbije weekend.

De organisatie van De Dolle dagen was zelf niet betrokken bij de schermutselingen. “De politie was  spontaan aanwezig in en rond de tent. We hebben gezien dat er iemand onwel werd maar de politie heeft onmiddellijk alles zelf aangepakt. We zagen wel  dat iemand zich agressief gedroeg tegen de politie ”, zegt medeorganisator Walter De Kempeneer. De Dolle Dagen zetten naast 8 bestuursleden en een dertigtal medewerkers ook vier security-mensen in. Vrijdagnacht was er op de Dolle Dagen ook al een vechtpartij met een lichte gewonde.  De politie heft dan een man voor een korte periode bestuurlijk aangehouden.

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?