Dieven weg met kassa verwenherberg Klosken

SINT-MARTENS-LENNIK – Inbrekers zijn er van door met de kassa en drie computers uit het Verwencafé Klosken. Ze maakten een grote geldsom buit.

Uitbater Rudi Janssens werd gisterenochtend door arbeiders van de huiseigenaar verwittigd dat er was ingebroken in verwenherberg Klosken in de Brusselsestraat. “We stelden vast dat de hele kassa was verdwenen maar ook drie laptops waaronder een computer die we net hadden aangekocht voor de boekhouding van het Klosken”, vertelt Rudi.

De politie achterhaalde dat de daders langs de achterzijde een klein raam probeerden open te breken. Daarna forceerden ze een poort om uiteindelijk door te drongen tot het café. “Voor ze de kassa uit braken hebben de daders de geuzeglazen netjes verplaatst van het rek naar een kast. De buit is aanzienlijk want ik had in de kassa geld achtergelaten om vandaag een leverancier te betalen. Normaal neem ik het meeste geld ’s nachts altijd mee naar huis. Ze namen ook een heel pak maaltijdcheques en de sleutels van onze wagens mee. Ze gooiden ook een leeg gemaakte portefeuille in de vuilbak”, zegt Rudi Janssens. De daders lieten wel twee spaarpotten ongemoeid. De eerste bevat geld voor een inzamelactie voor waterputten in Indië en de andere is het spaarvarken van de fooien. De daders vluchtten weg langs een tuin van een buur want daar vond de politie een badge van de kassa en een beertje dat aan een sleutelhanger hing.

Rudi Janssens is nochtans altijd alert voor verdachte situaties. “Ik noteer regelmatig nummerplaten van verdachte wagens. Dinsdag vielen er me twee jonge mannen op die ondanks het slechte weer tco iets dronken op het terras. Ze zijn beiden drie keer naar de toiletten gewandeld. Misschien kwamen ze toen al op verkenning maar dat weten we niet zeker”, besluit Janssens. De cafébaas liet alvast alle sloten van het café vervangen.

 

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?