Vandalen onthoofden fuifkoeien

SINT-MARTENS-BODEGEM - De houten koeien die Chiro Bodegem maakte ter promotie van hun Openluchtfuif zijn het miktpunt geworden van enkele vandalen. Op korte tijd raakten al drie stuks beschadigd, allen werden ze koelbloedig onthoofd en de koe die nog maar enkele dagen op het dorpspleintje van Sint-Martens-Bodegem stond werd zelfs doormidden getrapt.

"Het opvallende aan de zaak is dat we de koppen van de koeien nergens meer kunnen terugvinden", zegt Chiroleider Koen Van Renterghem. "Ze zijn een belangrijk deel van de koe, want de datum van de fuif staat er steeds op afgedrukt. Nu zien voorbijgangers dus niet meer dat onze fuif nu vrijdag 24 juni doorgaat."

Het is het eerste jaar dat de Chiro de borden gebruikt. "We hebben er de afgelopen weken zeker enkele uren aan gewerkt", zucht hoofdleider Joris Beke. "We hoopten ze te opnieuw te schilderen voor de volgende edities van onze fuif, maar dat wordt nu wel heel moeilijk. We zien nog wel wat we er mee aanvangen."

Wie achter de laffe daad zit is voor de Chiroleiders helemaal niet duidelijk. "Het klinkt allemaal banaal, maar misschien moeten we dit wel aangeven bij de politie", zegt leider Jelle Jacobs. "Over wie het kan gedaan hebben tasten we zelf in het duister. Misschien zijn het wel mensen die op dezelfde dag ook een feestje organiseren en ons zo proberen boycotten?"

Ondanks de pestactie is Chiro Bodegem overtuigd dat hun Openluchtfuif op de weide langs de Wolsemstraat in Bodegem vrijdag duizenden jongeren zal lokken. De fuif is daarmee een van de grootste van Dilbeek en omstreken. Meer info via www.openluchtfuifbodegem.be


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?