Drie aanhoudingen op Griekendag in provinciedomein

HUIZINGEN - In het provinciedomein van Huizingen zijn maandag drie mensen aangehouden op de Griekendag. Een teveel aan alcohol leidde tot enkele vechtpartijen. 

Traditioneel op Pinkstermaandan zakken er duizenden mensen van Griekse afkomst af naar het provinciedomein van Huizigen voor de zogeheten ‘Griekendag’. ‘Er zijn inderdaad wat kleine incidenten geweest’, zegt de Beerselse korpschef Jozef Koeks. ‘Enkele mensen die wat te veel gedronken hadden, kregen ruzie met elkaar. Gewonden zijn er bij mijn weten niet gevallen. Uiteindelijk hebben we drie mannelijke twintigers administratief aangehouden voor ordeverstoring, maar na verhoor zijn ze weer vrijgelaten. Het ging om een Belg, een Griek en een Italiaan.’ Die Italiaan zou de onrust hebben veroorzaakt, toen hij in het Frans riep dat hij de ‘pest heeft aan alle Grieken’.

De politie wil de vechtpartijen zeker niet overroepen. ‘Vorig jaar waren er ook al wat vechtpartijen, al hebben we toen niemand aangehouden. Een jaar eerder waren er wel geen incidenten, dus je kan stellen dat er een lichte stijging is van de problemen. Maar het is zeker beperkt gebleven. Ook Marc Van Acker, domeinbeheerder van het provinciedomein relativeert. ‘Op het einde waren er enkele bezoekers die boven hun theewater waren, maar het was niets noemenswaardig. Die hadden wat te veel gedronken, maar de overlast bleef beperkt’, zegt Van Acker. ‘Inmiddels is het al de 53e editie van de Griekendag, het is een echte traditie. Dit jaar waren er wel maar een dikke 9.000 bezoekers, ofwel de helft van vorig jaar.’


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?