Bed & Breakfast in oude vierkantshoeve

ONZE-LIEVE-VROUW-LOMBEEK - De nieuwste toeristische troef van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek wordt Gastenhof Ter Lombeek. De gerestaureerde hoeve langs de Koning Albertstraat zet vanaf volgende week de deuren open als bed & breakfast. Muriël Wauters en Danny Tielemans zijn gastvrouw en gastheer van dienst.

Lekkerbekken konden sinds kort al terecht in de grondig gerestaureerde vierkantshoeve langs de Koning Albertstraat. Bistro à Point, met chef kok Danny Tielemans, opende er twee weken geleden de deuren. Een nog grotere troef van Danny en zijn vrouw Muriël Wauters wordt volgende week in hetzelfde pand geopend als de gloednieuwe bed & breakfast Gastenhof Ter Lombeek. "Momenteel leggen we de hand aan de laatste van in totaal vijf kamers", zegt Muriël. "We hebben drie tweepersoonskamers en twee familiekamers en een feestzaaltje. Voor de namen van de kamers lieten we ons inspireren door de straatnaam langs waar de hoeve ligt. Onze gasten zullen kunnen wegdromen in kamers als Astrid, Mathilde, Claire, Delphine en Paola. Wij hopen dan ook dat ze zich koning te rijk zullen voelen."

Om het de gasten naar hun zin te maken spaarden Muriël en Danny kosten noch moeite. "De oude vierkantshoeve uit de 18de eeuw werd grondig aangepakt, maar heeft toch zijn charme behouden", zegt Danny Tielemans. "De oude kleistenen werden behandeld en de originele eiken balken bleven behouden. In totaal zijn we al meer dan twee jaar met het project bezig. Het resultaat mag er volgens ons zeker gezien worden."

Aan ervaring in de horeca heeft het koppel alvast geen gebrek. Muriël werkte jarenlang in een stationscafé en Danny had een succesvol restaurant op de markt van Oudenaarde. Van à Point en Gasthof Ter Lombeek hopen ze op termijn ook een goed draaiende zaak te maken. "Aan de buurt zal het zeker niet liggen want die heeft alvast alle troeven om veel toeristen en levensgenieters te lokken", zegt Danny. "Niet enkel de rust van het Pajottenland is daarbij belangrijk maar ook de nabijheid van Brussel is uiteraard heel mooi meegenomen. Maar we zijn er gerust in, en als we mogen afgaan op het aantal telefoontjes van nieuwsgierige klanten dat we tot nu toe kregen mogen we zeker hopen op een mooie start."

Meer informatie over de bistro en de bed & breakfast via www.gastenhofterlombeek.be


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?