Benefiet voor verlamde Yvan Praet

ROOSDAAL - Het zaaltje achter café 't Jagershof in Strijtem is volgend weekend het decor van een groot benefietfestijn ten voordele van Yvan Praet (50). Doel is om op drie dagen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de onfortuinlijke Roosdaalnaar die eind vorig jaar vanaf zijn middel verlamd raakte na een noodlotting ongeval tijdens een cursus boomsnoeien.

Vrienden en familieleden van Yvan Praet zijn al enkele weken druk in de weer met de organisatie van een groot benefietfestijn ten voordele van hun onfortuinlijke maat. Yvan, in de volksmond bekend als Vakes, raakte vorig jaar op 29 december levensgevaarlijk gewond toen er tijdens een snoeicursus in het Oost-Vlaamse Lede een grote boom op hem viel. De hulpdiensten konden Yvan in samenwerking met de andere aanwezige snoeiers bevrijden. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar had Yvan bij aankomst al geen gevoel meer in zijn onderbenen.

De schade aan het ruggenmerg van Yvan blijkt uiteindelijk zo groot dat hij tot zijn middel verlamd zal blijven. "Hij revalideert momenteel in Imkendaal in Vlezenbeek maar mag af en toe al eens naar huis komen", zegt zijn schoonbroer en boezemvriend André Evenepoel. "Uiteraard is dat fijn voor hem, maar het grote probleem is dat zijn woning helemaal niet is aangepast aan een rolstoel. We keken de afgelopen weken al uit naar aanpassingsmogelijkheden maar vielen bijna achterom als we de prijskaartjes zagen. Om een voorbeeld te geven kost het omvormen een 32 cm hoog trapje, die de keuken met de leefruimte verbind, al gauw 16.000 euro. De verzekering dekt bovendien niet alle kosten en plaatsingsfirma's zien ook graag een voorschot."

De vrienden en familieleden van Yvan hopen dan ook dat er op 30 april en 1 en 2 mei zoveel mogelijk mensen naar het benefietfestijn komen. "Iedereen is welkom in de zaal van 't Jagershof aan het Strijtemplein om een hapje te komen eten ten voordele van Yvan", zegt André. "Op zaterdag van 17u tot 21u, op zondag van 11u tot 21u en op maandag van 18u tot 21u. Er staan ossentong, kalkoen, varkensgebraad en kaas- en garnaalkroketten op de kaart. We hopen op een groot succes. Aan de voorverkoop van de kaarten schatten we dat er toch al zeker 700 mensen zullen opdagen. Yvan zelf zal er wel niet kunnen bij zijn omdat het voor hem het emotioneel nog te zwaar is. We zijn er wel van overtuigd dat hij iedereen op voorhand wil bedanken."

Foto 1 : De vrienden van Yvan zijn er klaar voor

Foto 2 : Yvan Praet


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?