Boke Bijgaarden op de helling

GROOT-BIJGAARDEN - Het schepencollege heeft beslist om niet in te gaan op de subsidieaanvraag van de organisatoren van het zomerse muziekfestival Boke Bijgaarden. Volgens het college is er op het exploitatiebudget van de Cultuurdienst geen ruimte meer voor de aangevraagde 5.000 euro. Een beslissing die volgens de organisatie wel eens het einde kan betekenen van het festival.

Op de eerste editie van Boke Bijgaarden zakten vorig zomer verdeeld over drie middagen in totaal een duizendtal mensen af naar het Kasteel van Groot-Bijgaarden. De organisatie strikte grote namen als Yevgueni en Axel Peleman. Volgens Hugo Geervliet van Boke Bijgaarden is een volgende organisatie met dergelijke namen vrijwel onmogelijk zonder de subsidies. “De afgekeurde aanvraag brengt de toekomst van Boke Bijgaarden zeker in de problemen”, zegt hij. “Artiesten boeken wordt immers steeds duurder en het vinden van sponsors is ook steeds moeilijker.”

Ondanks het slechte nieuws geven de organisatoren het nog niet op. “We zullen binnenkort samenzitten en de toekomt van de manier waarop we ons festival kunnen financieren grondig bespreken”, zegt Geervliet. “Als het van mij afhangt geven we de strijd voor de subsidie ook nog niet op. Misschien dat we met een beter dossier het schepencollege wel nog kunnen overtuigen om over de brug te komen met geld.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?