Paintball moet verloedering Brouwerij Eylenbosch tegengaan

SCHEPDAAL - Het Dilbeekse schepencollege heeft de eigenaars van de oude brouwerij Eylenbosch aan de spanuit langs de Ninoofsesteenweg groen licht gegeven om het gebouw te gebruiken voor airshoot-activiteiten. NV Emile Eylenbosch, de eigenaar van het gebouw, zal deze vorm van paintball tijdelijk organiseren om het gebouw te behoeden van verdere verloedering, en dit tot de start van de renovatie van de hele site.

De oude brouwerij Eylenbosch langs de Ninoofsesteenweg in Schepdaal staat al enkele jaren te verloederen. Zeker sinds 2004, het jaar dat brouwerij Alken Maes er zijn allerlaatste activiteit (het rijpen van lambikbieren), stopzette ging het van kwaad naar erger en kreeg het gebouw vaak bezoek van vandalen. Om een nog ergere verloedering tegen te gaan zocht de eigenaar van het gebouw, NV Emile Eylenbosch, naar een oplossing. "Die vonden we uiteindelijk bij airshooting, een soort paintball maar dan wel met bio-afbreekbare balletjes in plaats van de verfballetjes", zegt Philippe De Keersmaeker, mede-aandeelhouder van NV Emile Eylenbosch. "Door deze activiteiten zou er een betere controle kunnen gebeuren in de gebouwen, en kunnen enkele instandhoudingswerken worden uitgevoerd. We hebben al contacten met verschillende organisaties, maar er ligt wel nog niets vast."

Intussen wordt hard gewerkt aan een herbestemmingsplan voor de oude brouwerij. "Het is onze bedoeling om op de site binnen een aantal jaren enkele lofts en grote appartementen in te planten", zegt Johan De Keersmaeker van NV Emile Eylenbosch. (hij is de broer van philippe, en ook mede-aandeelhouder van de NV). "De site zal quasi uitsluiten gebruikt mogen worden voor woongelegenheid, het kan wel zijn dat er ook een HORECA-zaak of ruimte voor het beoefenen van sport komt."

Belangrijkste werk voor de eigenaars is momenteel het bekomen van de nodige vergunningen. "We zijn nog aan het bekijken wat allemaal mogelijk is", zegt Johan. "Al hopen we tegen het einde van het jaar het verplichte papierwerk in orde te brengen. Dan kunnen we starten met het afbreken van de gebouwen die niet meer te redden zijn. Door de grote van het project is een einddatum op het einde van de werken plakken nog niet mogelijk."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?