Telefonische oproepen voor reclamedoeleinden

KESTER - De lokale politie Pajottenland wenst de bevolking van de politiezone (Bever, Gooik, Galmaarden, Herne, Lennik en Pepingen) gerust te stellen aangaande de veelvuldige telefonische oproepen van de voorbije weken door een vrouw die Frans spreekt.

Tientallen inwoners van het Pajottenland kregen de Franstalige dame aan de lijn. Soms was er bij het opnemen van het toestel ook niemand aan de lijn. Op sommige nummers is er tientallen keren gebeld. Het nummer van de beller was niet te traceren. 

Onderzoek door de politie van Pajottenland, Halle en Edingen heeft uitgewezen dat er geen kwaad opzet in het spel is. De telefoontjes gaan uit van een centrale in het buitenland, in opdracht van een meubelzaak uit Edingen, die klanten wenst te lokken door het aanbieden van een geschenk wanneer de zaak wordt bezocht. “Door een computerfout in die centrale worden mensen meermaals gebeld, zelfs al hebben ze al eens verbinding gehad. Het gaat hier om een spijtig (onschuldig ) toeval en er kan geen enkel strafbaar feit aan gekoppeld worden. Het gaat hem louter en alleen om een technisch probleem, waarbij U meermaals op een telefoonlijst terechtkomt en wordt opgebeld”, zegt Serge Roelens, Commissaris van politie.

Er is ook geen enkele andere link gebleken met andere gerechtelijke feiten. Het heeft ook geen enkele zin om nog bij de politie klacht te gaan neerleggen. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?