28ste Kriek & Mattentochten

HERNE - Nog enkele weken scheiden ons van de 28ste editie van de “Kriek & Mattentochten”, een wandelklassieker in Zuid-West Pajottenland die zal plaats vinden op zondag 13 maart 2011 in een inrichting van wandelclub De Marktrotters Herne vzw”.

In zijn 29ste levensjaar en met zijn 190 leden is de organiserende club uiteraard al lang niet meer aan zijn proefstuk toe. Toch blijft elke nieuwe wandeltocht een uitdaging op zich om er telkens met veréénde krachten een kwaliteitsvolle organisatie van te maken. Met deze gegevens in het achterhoofd draait de voorbereiding van deze editie momenteel op volle toeren.

 Parkoersen van 4, 6, 10, 15, 22, 32 en 42 km zullen de deelnemers o.a. rondleiden in Groot-Herne en uitwijken naar Tollembeek, Heikruis en Bever, andere Pajotse gemeenten die voor heel wat uitstraling zorgen bij de wandelaar. De diverse parkoersen golven doorheen het glooiende Pajottenland met o.a. uitgestrekte weidelanden, ontluikende landschapspercelen, diverse bezienswaardigheden en uiteraard veld-, voet- en aardewegen à gogo.

Na de organisatie van de Nationale Wandeldag die de club te beurt viel vorig jaar doch wegens desastreuze weersomstandigheden niet opleverde wat men er van verhoopte, durven de inrichters thans duimen opdat de weergoden ons bij deze gelegenheid gunstiger zouden zijn gezind.

N.a.v. 800 jaar Keur Herne is er tevens een gratis tombola waarbij meer dan 250 prijzen aan de deelnemende wandelaars zullen worden aangeboden. Bovendien is er ook nog een doorlopende tentoonstelling (van 10 tot 16 uur) in de Sint-Petrus en Paulus kerk van Herne. Om de innerlijke mens te sterken zijn er o.a. de lekkere mattentaartjes overgoten met de heerlijke kriek of andere geneugten des levens zoals het lokale streekbier kartuis of een echte boerenpens.

Een sportieve prestatie neerzetten en genieten is best combineerbaar en een boodschap die De Marktrotters aan alle belanghebbenden alvast willen meegeven.

Diverse gratis bedelingen vallen tenslotte ook alle deelnemers te beurt.

Wij heten iedereen van heinde en verre dan ook van harte welkom op zondag 13 maart a.s. in Herne.

De 28ste editie van De Kriek & Mattentochten heeft als start- en aankomst Sporthal De Hernekouter in Herne. Drie kwaliteitsvolle rustposten bevinden zich in Feestzalen De Egelantier in Herne, het BS Markevallei scholencomplex van Kokejane en de polyvalente feestzaal van Sint-Pieters Kapelle. Inschrijven kan tussen 7.00 en 15.00 uur aan de prijs van 1,10 € voor leden van erkende wandelfederaties, niet-leden wandelen aan de prijs van 1,50 €.

Wie nog meer informatie wenst omtrent deze organisatie verwijzen wij graag door naar :

Jean-Marie Paduart, 02 / 396.29.56 - 0472 / 63.42.08 - jm.paduart@skynet.bePatrick Janssens, 054 / 58.70.223 - 0484 / 96.49.50 - janssenspat@telenet.be

Website : www.marktrotters.be


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?