Dieven proberen weer duiven te stelen

PEPINGEN – Duivenkweker Frand Cochez uit de Kestersesteenweg in Kestergat is er van overtuigd dat dieven voor een tweede keer in een maand tijd bij hem reisduiven wilden komen stelen. Hij gaat zijn kooien beter beveiligen.

Vorige maand gingen dieven al aan de haal met 32 kweekduiven van Frans Cochez (78). “Mijn vrouw dacht dat ik mijn duiven al vroeg had uitgelaten maar toen ik ging kijken stond een duivenhok open. Al mijn duiven dragen naast de gewone ring ook een ring met mijn naam en telefoonnummer”, vertelt Frans. De duivenmelker heeft de diefstal toen niet aangegeven omdat hij 13 jaar geleden eens meer dan twee uur moest wachten bij de Dilbeekse rijkswacht om een inbraak aan te geven en hij vreesde waar lang te moeten wachten.

“Ik heb intussen een schrijnwerper laten plaatsen, die gaat werken als er iemand in de buurt van het duivenhok komt. Maandagnacht floepte het licht om 1.30 uur aan. Ik heb vanuit mijn bed een uitzicht op het duivenhok maar de lamp doofde te snel om iets te zien. Ik hoorde een wagen weg rijden maar kon hem niet zien. Toen ik ’s morgens ging kijken waren twee kettingen en hangsloten van poortjes verdwenen”, vertelt Frans. De daders waren volgens hem niet uit op de auto, die onder het kweekhok, staat want ze haalden ook een ketting verderop weg. “Ik ben er zeker van dat ze weer duiven kwamen stelen en ga daarom deze week nog een veiligheidscamera laten plaatsen”, besluit Frans.

Frans Cochez bezit een 150-tal reisduiven. Hij stopte een jaar geleden met deelnames aan wedstrijden toen zijn vrouw ziek werd, maar kweekt nog duiven van succesvolle duivenmelkers. In 2008 kocht hij nog dieren van kampioen Cardon uit Aalst. In 2003 werd hij nog kampioen in Pepingen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?