Vandalen vernielen kunstwerk met salamanders

TERNAT - Vandalen vernielden afgelopen weekend op het ronde punt aan de Brusselstraat het kunstwerk van Fien Monsieur. De daders duwden het rotsblok met salamanders omver en verdwenen spoorloos. Door de smak werden verschillende unieke salamanders vernield. "De diertjes herstellen is onmogelijk", zegt Fien Monsieur. "De klei waaruit de beestjes zijn gemaakt is uniek en niet meer te verkrijgen."

Eerst twijfelde Fien nog of het rotsblok niet door het barre weer omver gevallen was. "Door de vriestemperaturen was de grond misschien omhoog gekomen, dacht ik", zegt Fien. "Maar de burgemeester bevestigde mij dat er vandalen aan het werk waren geweest, er waren immers duidelijk voetsporen rond het rotsblok te zien."

Volgens Monsieur is de waarde van het kunstwerk niet in te schatten. "Aan elke salamander werd een week gewerkt", zegt ze. "Een bedrag op het kunstwerk kan ik niet plakken. Voor mij was het alvast enorm veel waard. Ik ga de diertjes daarom opnieuw proberen maken, maar ze zullen er zeker niet uit zien als de salamandertjes die deze laffe aanval overleefd hebben."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?