Bouw privé-windturbine uitgesteld

SINT-ULRIKS-KAPELLE - Ruimtelijke Ordening heeft de familie Meert uit de Lindenberg in Sint-Ulriks-Kapelle voorlopig geen toestemming gegeven om een privé-windturbine in hun tuin te bouwen. De familie kreeg vorige maand wel al groen licht van het Dilbeekse schepencollege en gaat nu in beroep tegen de beslissing van Ruimtelijke Ordening.

"Volgens Ruimtelijke Ordening zou de zeventien meter hoge windturbine een visuele handicap zijn voor de omgeving", zegt Guy Meert. "Maar vlak naast ons huis staat een elektriciteitsmast van wel 110 meter hoog, dus ik snap het probleem van onze veel kleinere turbine helemaal niet. Ik ben er dan ook zeker van dat dit dossier wel in orde komt als we dit in beroep kunnen duidelijk maken."

Voor Guy Meert kwam de beslissing van Ruimtelijke Ordening dan ook heel onverwacht. "Eigenlijk hoopte ik de windturbine eind dit jaar al op te bouwen en te laten werken", zegt hij. "Hoe lang de werken door deze beslissing worden uitgesteld is nog heel moeilijk in te schatten. Momenteel zijn we druk bezig met het dossier om in beroep te gaan."

Guy hoopt binnenkort met de windturbine de helft van het jaarlijkse stroomverbruik van zijn gezin op te vangen. "Gelukkig waaide het de afgelopen dagen niet te fel, heel veel elektriciteit hebben we nog niet gemist", sluit hij grappend af.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?