Dooms neemt afscheid van het schepencollege

TERNAT - Het Ternatse schepencollege zal het volgend jaar zonder de 72-jarige Jean Dooms (LVB) moeten doen. De ervaren politicus zet na een onafgebroken carrière van vijfentwintig jaar een punt achter zijn schepenambt. Partijgenoot Armand Van Malderen volgt hem op en beseft dat het zeker geen makkelijke klus zal worden.

Jean Dooms sprak vorige gemeenteverkiezingen af met Armand Van Maldereren dat hij de eerste vier jaar voor zijn rekening nam, de laatste twee jaar zou Van Malderen het schepenambt overnemen. "Ook al is het dus helemaal geen verrassing dat ik afscheid neem, toch doet het mij zeker wel iets om na al die jaren het schepencollege vaarwel te zeggen", zegt Jean Dooms. "In die periode mag ik toch wel zeggen dat ik redelijk wat gerealiseerd heb in Ternat. Zo zal het dossier van de geslaagde herinrichting van het centrum van Wambeek mij zeker bijblijven. Ook het prachtige fietspad in de Nattestraat is een mooie verwezenlijking geworden."

Dooms mag dan wel afscheid nemen van het college, de politiek zegt hij zeker geen vaarwel. "Ik blijf zeker nog gemeenteraadslid en zal nog in verschillende commissies zetelen", zegt Dooms. "Als de gezondheid het mij nog toe laat, zal ik bij de volgende verkiezingen ook zeker nog eens opkomen."

In de bevoegdheden van Dooms lag de zwaarte de afgelopen jaren vooral bij openbare werken. Vooral de herinrichting van de Ternatse stationsomgeving, de problemen met de GEN-werken en het nieuwe administratieve centrum bezorgden hem heel wat slapeloze nachten. Opvolger Armand Van Malderen beseft dan ook dat de opvolging van deze belangrijke dossier geen simpele klus zal worden. "Dat zijn inderdaad grote dossiers die nauwlettende opvolging eisen", zegt Van Malderen. "Een makkelijke taak zal het zeker niet worden, maar we gaan er volledig voor."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?