Nachtelijke GEN-werken onder voorwaarden

DILBEEK - Na overleg met Tuc Rail staat het schepencollege deze maand dan toch nachtelijke GEN-werken toe maar daar zijn strenge voorwaarden aan verbonden. Eerder deze maand had het schepencollege de nachtelijke werken nog verboden omdat de bouwheer al voor teveel overlast zorgde.

Volgens bouwheer Tuc Rail zullen de nachtelijke werken beperkt blijven tot het hoogst noodzakelijke. “Deze werken zijn niet uit te stellen en gebeuren zonder afbraak of transporten over de weg”, klinkt het bij Tuc Rail. Moest de bouwheer nachts toch afbraakwerken of transport uitvoeren met het een nieuwe aanvraag doen bij het schepencollege.

Verder werd met de gemeente ook afgesproken om bij nacht- en weekendwerk een verantwoordelijke aan te duiden die via gsm bereikbaar is voor eventuele opmerkingen qua opkuis of andere te nemen bijkomende maatregelen.

Tuc Rail verzekerde het schepencollege verder ook dat er permanente inspanningen gedaan worden om de wegen zo goed mogelijk proper te houden. De aannemers hebben alvast duidelijke instructies gekregen om het vrachtvervoer van en naar de werven slechts toe te laten vanaf 7 uur ’s morgens. Sinds begin november werden op dit vlak alvast geen overtredingen meer vastgesteld.

 Lees ook : "Schepencollege verbiedt nachtelijke GEN-werken"


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?