WINTERPRIK - Update : Dooi zorgt voor problemen

REGIO - De dooi zorgde gisteren voor verschillende problemen in het Pajottenland en de Zennevallei. De brandweerkorpsen van Halle, Asse, Opwijk en moesten verschillende keren uitrukken voor wateroverlast. Ook in de Zuunbeek in Sint-Pieters-Leeuw en Halle stond het waterpeil hoog, maar problemen bleven uit.

De meeste problemen kwamen door gesprongen waterleidingen. Zo moesten de hulpdiensten zaterdagnacht en zondagochtend onder andere uitrukken naar de Van Overstraetenlaan in Ternat, de Brusselstraat in Sint-Ulriks-Kapelle, de Dekenstraat in Halle en de Meregrachtstraat in Liedekerke. De brandweer Asse reed gisterenochtend ook uit naar de Kleine Heideweg in Affligem. Daar is de hoofdleiding van een nieuwbouw gesprongen waardoor de hele kelder en een deel van het gelijkvloers op korte tijd onder water stond (zou nationaal gaan, maar wel interessant om nog eens te vermelden)

De brandweer van Opwijk moest in de nacht van zaterdag op zondag drie keer uitrukken omdat smeltwater problemen veroorzaakte in woningen. In een pand op de Steenweg op Dendermonde sloegen rond 2.30 uur de vonken van een elektriciteitskast omdat er dooiwater door het dak druppelde. Op de Steenweg op Merchtem veroorzaakte smeltende sneeuw rond 7 uur ’s ochtends dan weer wateroverlast. In verschillende vertrekken van de woning stond een centimeter water.

Maar ook op de openbare weg waren er enkele problemen. Zo stond er gisterenochtend water onder brug staan van de A8 op de Bergensesteenweg in Halle en was er wateroverlast ter hoogte van de Infrabelwerken op de Ijsbergstraat in Itterbeek. Telkens ging het om kleine problemen die snel waren opgelost. Door het dooiwater stond de Zuunbeek in Sint-Pieters-Leeuw en Halle ook een tijd lang boven het waakpeil, maar problemen leverde dat niet op. "Onze technische dienst hield de toestand de hele tijd nauwlettend in de gaten", zegt Lieve Vanlinthout, burgemeester van Sint-Pieters Leeuw. "Een kritiek moment was er nooit."

Andere feiten van afgelopen weekend :

Doelstraat uren zonder stroom

WAMBEEK - Een groot deel van de inwoners van de Doelstraat in Wambeek zaten vrijdag tussen 13u30 en 22u zonder elektriciteit. Oorzaak van de stroompanne was een kapotgevroren ondergrondse elektriciteitskabel. De nutsmaatschappij kwam met een aannemer ter plaatse om de schade te herstellen. Het onderzoek naar de locatie waar de elektriciteitskabel het begaf nam lange tijd in beslag. Omdat de ondergrond bovendien ook zwaar bevroren was, kostte het herstellen van de leiding heel wat moeite aan de arbeiders.

--------------------

Wind vormt sneeuwhopen

LENNIK - Nog voor de dooi intrad zorgde de sneeuw zaterdavond nog voor problemen in enkele Lennikse straten. De brandweer werd opgevorderd omdat enkele straten onberijdbaar werden door opgehoogd stijfsneeuw. Een stevige bries blies fijne sneeuw van de velden en weiden naar de wegen. Op sommige plaatsen leken de sneeuwhopen op duinen. De brandweer sloot ondermeer de Tombergstraat en Trontingen af. Ook op de Oude Brusselsestraat tussen de Schapenstraat en Schepdaal lag er ekele decimeter sneeuw.

-------------------- 

Schouwbrand wordt dakbrand

DWORP - Een onbewoond huis in Kampendaal te Dworp liep zaterdagavond schade op door een brand. De brandweer van Halle werd rond 18u opgeroepen voor een schoorsteenbrand, maar bij aankomst waren de vlammen al overgeslagen naar het dak. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet verhinderen dat het dak grote schade opliep.
Het vuur brak uit in een huis dat onbewoond is, maar de eigenaars zijn bezig met renovatiewerken en staken de kachel aan om het huis op te warmen.

-------------------- 

Auto in voortuin

GOOIK - De 21-jarige G.T uit Gooik kwam zondagnacht na een slippartij met zijn wagen terecht in de voortuin van een woning in de Strijlandstraat. De jongeman verloor rond 4u30 's ochtends de controle over het stuur door het gladde wegdek. Er vielen geen gewonden.

-------------------- 

Slippartij tegen omheining

LENNIK - De 42 jarige O.G uit Brussel verloor zaterdagavond op de Ninoofsesteenweg in Lennik rond 22u de controle over het stuur van zijn voertuig. De man slipte van het gladde wegdek tegen de omheining van een tuin. Er vielen geen gewonden.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?