“Ik wilde met dochter in teletijdmachine stappen”

LENNIK - Voor de Brusselse correctionele rechtbank is gisteren het proces begonnen tegen de 33-jarige man die afgelopen zomer werd opgepakt toen hij in een bestelwagen vol molotovcocktails zat, die geparkeerd stond in de Algoetstraat. De dertiger was er destijds van overtuigd dat het einde van de wereld nabij was en wilde naar eigen zeggen met zijn dochter in een teletijdmachine stappen.

Op enkele honderden meters van de druk bijgewoonde Lennikse Feesten trof de politie op 20 augustus van dit jaar een verwarde man aan, die in een geparkeerde bestelwagen zat. Aan boord lag een kartonnen doos, volgestouwd met zelfgemaakte molotovcocktails. De 33-jarige man, die zijn brood verdiende als traiteur, was er van overtuigd dat het einde van de wereld nabij was en wilde zijn dochter gaan redden. Hij was van plan om het meisje weg te halen bij zijn ex-vriendin en haar naar een teletijdmachine in het Nederlandse Delft te brengen.

“Ik was aan het onderzoeken hoe ik ijssculpturen langer kon bewaren”, vertelde de man aan de rechter. “Tijdens mijn chemische experimenten deed ik een schrikbarende ontdekking, waaruit ik afleidde dat het einde van de wereld nabij was. Mijn dochter woonde bij mijn ex-vriendin in Lennik en ik wilde haar daar gaan halen. Ik wilde haar behoeden voor het einde van de wereld en haar naar Delft brengen, waar een teletijdmachine stond.”Wat de man precies met de molotovcocktails wilde aanvangen, werd gisteren niet duidelijk op het proces. “Hij nam drugs om ’s nachts wakker te kunnen blijven voor zijn werk”, verduidelijkt zijn advocate, Kirsten Pepermans. “Die drugs, in combinatie met zijn chemische experimenten, zijn vermoedelijk de oorzaak van zijn waanideeën. Nu is hij gelukkig al een heel stuk helderder en beseft hij ook dat het om waanideeën ging.” De zaak wordt volgende maand verder gezet, in afwachting van een psychiatrisch verslag. Dat moet duidelijk maken wat de geestestoestand van de man was rond de periode dat hij werd opgepakt en of hij nu nog steeds met waanideeën kampt.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?