Restaurant Conviva binnenkort open

TERNAT - Het pand langs de Brusselstraat dat jarenlang bekend stond als 't Misverstand gaat binnenkort opnieuw open als Restaurant Conviva. Marco Diricx (39) en Sylvia Bogemans (29), die tot voor kort samenwerkten in het oudste restaurant van Antwerpen, moeten het gloednieuwe project in goede banen leiden.

Restaurant Conviva, Latijns voor tafelgast, opent op vrijdagavond 19 november de deuren. Het pand langs de Brusselstraat, op de grens van Sint-Martens-Bodegem, Sint-Ulriks-Kapelle en Ternat, stond in de wijde omgeving jarenlang bekend als taverne t' Misverstand. "Dat hebben we inderdaad vernomen, zelf zijn we er in het verleden nooit geweest", zegt Sylvia Bogemans, die maitre is van het restaurant. "De zaak stond naar het schijnt vooral bekend om zijn goede mosselen, of was het de paardensteak die er zo goed was? Maar veel valt er van de oude taverne eigenlijk niet meer te zien, enkel de gevels zijn behouden, qua interieur is alles helemaal vernieuwd en heropgebouwd. Achitectenbureau A-Projects uit Ternat heeft het pand grondig onder handen genomen en ons uiteindelijk via een speciale selectie uitgekozen om de zaak te runnen. Zelf hadden we bij de inrichting heel wat inspraak, dit was een ongelofelijke kans voor ons."

Conviva zal zich profileren als een brasserie met een kwalitatieve Frans / Belgische kwaliteitskeuken. "De specialiteit van het huis zal onze open-grill op beukenhout worden", zegt Marco Diricx, die de chef in de keuken is. "Verder stellen we voor al onze producten uiteraard heel strenge kwaliteits- en versheidsnormen."

Dat Conviva binnenkort de deuren zal openen gaat blijkbaar als een lopend vuurtje rond. "De komst van onze zaak is blijkbaar een heel hot item in de buurt", zegt Sylvia. "Toen ik laatst nog bij de kapper was hoorde ik er over spreken. Dat is echt heel tof dat de mensen zo enthousiast en nieuwsgierig zijn. Zelfs de eerste reserveringen lopen al heel vlot binnen zonder dat de mensen eigenlijk nog maar weten wie we zijn of wat we zullen serveren. Dat is toch fantastisch?" Meer info en contact via www.resto-conviva.be


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?