Frontale klap herleidt wagen tot schroot

WAMBEEK - Een immens zware klap herleidde gisterenochtend op de Assesteenweg ter hoogte van de Geeroms-site in Wambeek een personenwagen tot een hoopje schroot. Rond 6u 's ochtends reed de bestuurder van een Citroën C3 volgens ooggetuigen tijdens een volledig fout ingeschat inhaalmanoeuvre frontaal in op een vrachtwagen van firma De Meuter die in de richting van Gooik reed.

De klap was zo hevig dat het motorblok van wagen van de jonge bestuurder, helemaal verdween onder de vrachtwagen. De brandweer van Asse en een MUG team kwamen ter plaatse om de zwaargewonde man uit het wrak te bevrijden. Een zware klus die al gauw meer dan een uur in beslag nam, maar door het Assese brandweerteam nauwkeurig en perfect werd uitgevoerd. Het slachtoffer bleef bijna de hele tijd bij bewustzijn, werd rond 7u15 ter plaatse gestabiliseerd en vervolgens in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur van de vrachtwagen van firma De Meuter kwam er met de schrik vanaf.

Door het ongeval was de Assesteenweg ter hoogte van Wambeek urenlang in beide richtingen afgesloten. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse om de oorzaak van dit zware ongeval verder te onderzoeken.

 



Nieuws melden Adverteren op Persinfo?