Gabe zingt Elvis voor Parkinsonfonds

STRIJTEM - Gabe Moretti en Carine Chrispeels organiseren zaterdag en zondag in Het Koetshuis een benefietweekend voor het Parkinsonfonds. Gabe wil daarmee zijn zieke stiefvader een hart onder de riem steken en gaat zelf een twintigtal Elvissongs brengen.

Gabe Moretti’s stiefvader lijdt al een tijdje aan de Parkinsonziekte en gaat zienderogen achteruit. “Door de bijwerkingen van de medicatie krijgt papa ook ongecontroleerde bewegingen en hij sluit zich meer en meer op. Ik heb een hele goede band met hem en wil graag iets terug doen”, vertelt Gabe.

We kwamen op het idee om een benefietweekend te houden waarvan de opbrengst naar wetenschappelijk onderzoek en revalidatietechnieken voor Parkinson gaat. We kwamen terecht bij de Leuvense Universiteit en hebben samen met de professoren Vandeberghe en Nieuwboer het Parkinsonfonds Leuven opgericht.

Gabe Moretti’s treedt tijdens het benefietweekend zelf op. Hij brengt ook enkele duonummers met  Guido Horckmans. Gabe is nochtans geen geroutineerde zanger. “Ik zong wel wat onder de douche of op familiefeestjes en mijn stiefvader vond dat geweldig. Elvis en Pavaroti zijn jeugdidolen. Ik kende zelfs alle liedjes van Elvis van buiten. Op de benefiet ga ik wel eigen interpretaties brengen”, vertelt Gabe.

Carine stuurde een tijdje geleden enkele opnames van Gabe naar Stuio 100. “Ze waren er enthousiast over. Ze zorgden er voor dat ik zangles kon volgen bij David Davidse. Zo kunnen we op de benefiet samen met enkele dansoptredens en filmpjes van vader een mooi geheel aanbieden”, zegt Gabe. Tijdens de optredens zullen er ook cd’s met liedjes van Gabe en Guido verkocht worden.

Carine en Gabe kregen intussen ook de steun van RSC Anderlecht. De club schenkt een gehandtekende bal en spelersshirts die kunnen verkocht worden voor het fonds.

De benefietavond heeft plaats op zaterdag 6 november om 19 en op zondag 7 november om 14 uur in Het Koesthuis in Strijtem. Kaarten via gsm: 0472-03.69.93 of in Het Koetshuis.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?