Jan De Craen is voorzitter vzw De Rand

 DILBEEK – Dilbekenaar en gewezen burgemeester Jan De Craen (67) volgt Luc Deconinck op als voorzitter van vzw De Rand.

Jan De Craen werd voorgedragen door de Vlaamse regering en de algemene vergadering en de raad van bestuur van vzw “de Rand” bekrachtigden maandag zijn benoeming. Hij ziet deze uitdaging zeker zitten. “De doelstellingen van De Rand sluiten aan bij wat ik vroeger altijd heb betracht. Dat is via cultuur en gemeenschapsleven het Nederlandstalige karakter van de Vlaamse rand benadrukken en doen respecteren. Ik wil graag bijdragen tot de groei van een hartelijke gemeenschap aan de rand van Brussel”, zet De Craen.

De gewezen Dilbeekse burgemeester en schepen kende de activiteiten van vzw De Rand via hun tijdschrift. “Toen ik werd aangezocht om de functie van voorzitter te bekleden ben ik me eerst wat gaan verdieping in de werking van de organisatie en ik heb mijn ogen open getrokken over de veelzijdigheid van hun acties”, zegt De Craen.

De Craen was jarenlang schepen en burgemeester in Dilbeek voor de CVP en later de CD&V. Hij is medeoprichter en nog steeds bestuurder van CC Westrand en ook mede-initiatiefnemer van de actie “waar Vlamingen thuis zijn”. Luc Deconinck nam ontslag als voorzitter omdat hij zich voluit aan de politiek wil wijden maar blijft bestuurder van De Rand.

Vzw “de Rand” is om het Nederlandstalig karakter van de Vlaamse rand rond Brussel te ondersteunen. De vzw werkt voor de negentien gemeenten van de Vlaamse Rand en is het meest zichtbaar door haar zeven gemeenschapscentra, waarvan zes in de faciliteitengemeenten. Vzw “de Rand” geeft ook RandKrant uit en is zeer actief op het vlak van taalpromotie-initiatieven.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?