Bedienden van Otis staken vrijdag

GROOT-BIJGAARDEN - De bedienden van lifenbouwer Otis in het industriepark van Groot-Bijgaarden zullen vrijdag niet aan de slag aan. Dat besluit werd gisteren genomen nadat het op een lange verzoeningsvergadering met de directie helemaal niet tot een compromis kwam.

Vakbondsafgevaardigden en de directie van Otis zaten maandag meer dan twaalf uur samen, maar dat mocht niet baten. "Er is onderhandeld tot 3u30 's nachts", vertelt vakbondsafgevaardigde Christel Laminé (BBTK). "Zeer lang dus, maar uiteindelijk heeft dat bijna niets uitgehaald, de voorstellen waarmee de directie kwam aandraven zijn achterhaald. Er gebeurden helemaal geen toegevingen."

Volgens de bedienen van Otis is de werkdruk bij de liftenbouwer met hoofdkantoor in Groot-Bijgaarden en bijkantoren in Geel, Oostkamp en Gosselies, de afgelopen jaren enorm toegenomen. "Op amper drie jaar tijd is het aantal bedienden bij Otis grondig gezakt ", zegt Laminé. "De hoeveelheid werk bleef minstens hetzelfde. Eind juni beloofde de directie dat er nieuwe aanwervingen zouden gebeuren. Toen werd bovendien gezegd dat tegen eind september alles in orde zou zijn. Jammer genoeg veranderde er al die maanden niets. De directie haalde maandag tijdens de verzoeningsvergadering dezelfde beloftes boven, maar dat pikken wij niet meer."

De bedienden leggen vrijdag het werk neer, op de volgende personeelsvergadering zal beslist worden wat de volgende acties zijn. "Op 10 november zitten we weer samen", zegt Christel Laminé. "Daar zullen nieuwe acties besproken worden. We denken bijvoorbeeld aan het niet meer uitvoeren van overuren."

Begin deze maand legden de bedienden ook al eens spontaan het werk neer voor een 24 uren actie. De directie van Otis was niet bereikbaar voor commentaar. De werksituatie bij Otis werd afgelopen zomer nog aangeklaagd. Toen weigerden heel wat arbeiders te werken omdat ze niet tevreden waren over hun drankvergoeding.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?