Gewest legt nieuwe asfalt naast kapot voetpad

SINT-MARTENS-LENNIK – Dinsdag begint een aannemer met de heraanleg van het wegdek van de Brusselsestraat (N282). Daarbij blijft het zwaar kapot gereden voetpad onaangeroerd. Buren vrezen voor de veiligheid van voetgangers.

Een aannemer gaat de asfaltlaag affrezen en daarna vervangen door een nieuwe laag tussen de Molenbeek en de Rosweg. De werken, die worden uitgevoerd in opdracht van het Vlaams Gewest,  moeten volgende week maandag achter de rug zijn maar beperken zich tot de rijweg. Aan één kant van de weg ligt er een voetpad dat met veel moeite dien naam kan dragen want het is op de meeste plaatsen kapot gereden, te smal of onbegaanbaar. Aan de andere kant ligt er een fietspad.

Guido Dieudonné woont in de scherpe bocht van de N282 ter hoogte van de Postberg. “We zijn blij dat het gewest de weg herstelt want onze huizen rammelen als er zwaar vervoer door de putten rijdt. We vragen ons anderzijds wel af waarom het voetpad niet meteen een beurt krijgt. Alle plaveien zijn stuk gereden en op sommige plaatsen is het voetpad veel te smal. Mijn buurvrouw moet met haar kinderkoets de gevaarlijke straat op als ze naar het centrum wil. Verderop is er bovendien al sinds midden augustus een grote put in het voetpad. Ons buurtcomité vraagt ook al sinds vorig jaar om de snelheid van 70 naar 50 km./u. terug te brengen. Op enkele honderden meters tussen de dorpskernen van Sint-Kwintens en Sint-Martens mag er veel te snel gereden worden. We vrezen dat het vernieuwde wegdek zal uitnodigen om nog veel sneller te rijden”, zegt Dieudonné.

Volgens Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer is de gemeente Lennik verantwoordelijk voor het voetpad maar Lennik is het daar mee niet eens. “Het is inderdaad een oud zeer. Er wordt al lang gediscuteerd over wie nu verantwoordelijk is voor het voetpad. Er moet inderdaad dringend uitgemaakt worden welke instantie het voetpad moet aanleggen”, zegt schepen Etienne Van Vaerenbergh. De schepen is ook te vinden voor een snelheidsbeperking tot 50 km./u. “Zo komt er meer uniformiteit op de N282 maar dat is weer de verantwoordelijkheid van het Vlaams Gewest”, besluit Van Vaerenbergh.

Vanaf dinsdag er is tijdens de freeswerken plaatselijk verkeer toegelaten op een versmalde rijstrook. Tijdens het gieten van de asfalt wordt de weg afgesloten tussen de Gustaaf Van der Steenstraat en de Rosweg. Het dorp van Sint-Martens-Lennik blijft tijdens de werken bereikbaar via de Schapenstraat. Bewoners van de Postberg, Trontingen en de Grote Vijverselenweg vinden een uitweg langs de Gustaaf Van der Steenstraat en de Winkelstraat. Voor het zwaar verkeer is er een omleiding langs de Gustaaf Van der Steenstraat.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?