Inbreker weg met kluis Café Positief

LENNIK - Dieven zijn er gisterenochtend van door gegaan met de kluis en inkomsten van café Positief in de Frans Van der Steenstraat in Sint-Kwintens-Lennik. Omdat de daders snel de weg naar de kluis vonden gaat het vermoedelijk om mensen die het café al hebben bezocht. De uitbaters wilden veiligheidscamera’s plaatsen maar de inbrekers waren hen te vlug af.

Mede-uitbater Thomas Taks en Barman Tom Devuyst verlieten het café donderdagmorgen om 4 uur. Toen Thoams 's voormiddags terugkwam zag hij dat er alcoholflessen op de parking stonden. “Ik dacht eerst dat een late klant een grapje had uitgehaald en ging naar binnen. In het café op het gelijkvloers was alles onaangeroerd maar toen ik naar boven ging bleek dat de kluis verdwenen was. Op de verdieping woont er niemand en we hebben er alleen een voorraadruimte. In het café stond er alleen één deurtje achter de toog open maar de computer en de al de rest stond er nog”, vertelt Thomas.

De daders probeerden eerst de deuren van het café en de buitentoilet open te breken. Toen dat mislukte forceerden ze een raam achter de toog. Ze plaatsten de alcoholflessen netjes op het terras naast het café en kropen naar binnen en gleden over een barkast. Uitbater Taks vermoedt dat de dader goed wist waar de kluis stond. “Ik heb de indruk dat ze gewoon onmiddellijk naar boven zijn  gelopen en dat ze snel met de kluis vertrokken. De elektronische kluis was na verbouwingswerken naar boven verhuisd maar nog niet verankerd in een muur. Ik wilde dat volgende week nog doen. De kluis kon gewoon meegenomen worden ”, zegt Thomas. De geldkoffer bevatten ongeveer 2.500 euro uit de kassa en de bingospellen.

De politie kwam de gebruikelijke vaststellingen doen maar de inspecteurs vonden maar weinig bruikbare sporen. “Er was een onvolledige voetafdruk en de vingerafdrukken zijn niet bruikbaar omdat zo veel klanten de deuren aanraken. Bovendien heeft het veel geregend waardoor sporen uitgewist werden”, zegt Thomas. De zaak is verzekerd voor inbraken maar de uitbater vermoedt dat de geldsom niet volledig terug betaald zal worden.

De uitbaters hadden ook net prijsoffertes gevraagd om bewakingscamera’s te laten plaatsen. “We willen camera’s in het café maar ook op de parking omdat het een donkere hoek is waar donkergeklede mensen niet opvallen van op de straat. We gaan ook de ramen beter beveiligen. Het is nochtans pas de eerste keer dat we een inbraak meemaken”, vertelt Thomas.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?