Politiecontroles tijdens Jospop-weekeinde

SCHEPDAAL - Ook dit jaar zal de politie alcohol- en drugscontroles uitvoeren op de invalswegen van en naar Jospop. Zowel vrijdag- als zaterdagnacht worden minstens tien politiemensen ingezet om de festivalgangers aan een ademtest te onderwerpen.

“De controles passen in het nationaal veiligheidsplan 2008-2011”, klinkt het in een bericht van de politie. “Statistieken wijzen uit dat vooral jonge weggebruikers tijdens het weekend betrokken geraken in ernstige ongevallen, veelal met dodelijke afloop. Het opzet van onze acties is dan ook om door verkeerscontroles het aantal weekendongevallen te doen dalen. Daarom wordt ook aandacht besteed aan het dragen van de veiligheidsgordel en het GSM gebruik aan het stuur.”

Toch gaat het er volgens de politie niet om zo veel mogelijk pv’s op te stellen, wel om iedereen veilig thuis te krijgen. Daarom wordt de actie vooraf aangekondigd. Bij de organisatoren is er niet echt veel enthousiasme over de controles, maar wel begrip. “De politie moet nu eenmaal zijn werk doen”, zegt voorzitter Wouter Van Cauwelaert. “Wie graag een pintje drinkt en toch van het festival wil genieten, nodigen we dan ook graag uit om op onze vernieuwde, ruime camping te overnachten.” Jospop krijgt overigens ook steun van de politie. “Er zullen naast onze eigen veiligheidsmensen tijdens het festival discreet enkele inspecteurs aanwezig zijn om in te grijpen als dt nodig zou zijn”, legt Wouter uit. “Maar in het verleden zijn hier nog maar zelden problemen geweest.”

Intussen werd gisteren nog met man en macht gewerkt om alles klaar te zetten voor het optreden van Bart Kaëll, die er met het wiegen op de tonen van “De Marie-Louise” vanavond het podium zal testen. Met dat gratis optreden, gevolg door covergroep The Boozers wil Jospop Schepdaal en omgeving een bedankje geven in ruil voor de overlast die zijn komend weekend moeten verdragen. Vrijdag is er de 80-90-2000-fuif van Studio Brussel en zaterdag het festival met onder meer The Opposites, Stijn en Daan. “De voorverkoop loopt erg goed, maar late beslissers kunnen nog steeds een kaartje bemachtigen via onze website www.jospop.be”, laat Wouter weten.

    

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?