Minder volk op festival Folkin’Ro

SINT-GENESIUS-RODE - Het gratis familiefestival Folkin’Ro in Sint-Genesius-Rode heeft minder volk getrokken dan vorig jaar. De kaap van de duizend bezoekers werd wel gerond.

 

De achtste editie van het familiefestival Folkin’Ro in en rondom gemeenschapscentrum de Boesdaalhoeve heeft afgelopen zaterdag weer veel volk getrokken. Het voor de tweede keer op rij gratis maken van de toegang, bleek opnieuw een goede zet. Toch was de editie minder succesvol dan het voorgaande jaar. ‘Vorig jaar hebben we ongeveer 1500 bezoekers geteld. Dat zijn er deze keer iets minder, hoewel we de kaap van de 1000 bezoekers zeker hebben gerond. Omdat we geen ticketverkoop hebben, is het exacte aantal moeilijk te bepalen’, zegt Sofie Decorte, centrumverantwoordelijke van de Boesdaalhoeve. ‘Toch zijn we tevreden. Het weer was wel iets minder dan vorige keer. Maar we hebben het wel de hele dag droog kunnen houden.’

Publiekstrekkers dit jaar waren folkgroep Aedo en Raymond Van Het Groenewoud. Aedo vierde zijn tienjarige bestaan, en bracht heel wat mensen aan het dansen. Ook Raymond Van Het Groenewoud, die op toer is wegens zijn zestigste verjaardag, bracht de sfeer er in. Het zomerterras en de kinderanimatie deden het ook goed.