Kinderen hebben plezier op Kadille

DILBEEK/OLLOY-SUR-VIRION - Vorige week vertrokken verschillende jeugdbewegingen op Kadillekamp naar het Ardeense dorp Olloy-sur-Virion.

Ongeveer 1.500 leden van de Dilbeekse scouts- en chiroverenigingen waren present voor wat het grootste kamp van Vlaanderen moest worden. Intussen viel er al heel wat plezier te beleven op het kamp in Wallonië. Een klein verslagje ziet u hieronder.

De meisjes van chiro Allegro trokken naar een wei in Olloy-sur-Virion met de groep van Kadille om er van hun jaarlijks kamp te genieten. Het thema dit jaar was Tussen Hemel en Hel, wat gelukkig geen realiteit werd. De kinderen leefden zich volop uit, ook toen de aspiranten - de oudste afdeling - het even overnamen van de leiding en voor de jongere meisjes heel wat leuke spelletjes in elkaar stak.

 

Ook de Kriebels van chiro Iris trokken naar Olloy-sur-Virion om mee te genieten van het bivak. Hoewel zij er niet de volle tien dagen hun kamp opsloegen in het kleine dorpje, genoten de vier kinderen met een handicap toch van het slapen in tenten en leven in de buitenlucht. Hun vier begeleiders hadden dan ook een leuk programma samengesteld met heel wat toffe activiteiten en spelletjes. De vijf dagen vlogen voor iedereen dan ook voorbij.

 

De ambiance op het kampterrein van chiro Kapelle was nooit ver te zoeken. Onder andere door Sneeuwzwartje en Shrek maakten de zowat zestig kinderen kennis met verwarde sprookjes. De leiding leerde iedereen ook een tof dansje aan, waarbij zelfs de oudste afdelingen zich volledig lieten gaan. Ook in de Kadille-activiteiten deed de chiro volop haar best bij de vlaggenroof en in de onderlinge toernooi.

Zon of regen, de allerkleinsten van chiro Bodegem toonden dat ze uit het juiste chirohout gesneden zijn. Voor hun eendaagse dagtocht gingen ze op zoek naar Ron, de beste vriend van Harry Potter. Dat deden ze met een spannende fotozoektocht in Olloy-sur-Virion, waar ze op kamp zijn met Kadille. Ze slapen er in een grote tent en amuseren zich rot met toffe spelletjes. Jammer dat het bijna gedaan is, op 30 juli zijn ze samen met de 1,500 leden van de andere chiro's van Kadille terug thuis.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?