Strenge regels voor Ginder-Ale project

MERCHTEM - Er is nog eens schot gekomen in de zaak over de herbestemming van de gebouwen van de Ginder-Ale in het centrum van Merchtem tot appartementen, lofs, serviceflats en winkelruimten. De twee eigenaars van het gebouw kregen nieuwe strenge regels van het Merchtems schepencollege en gingen daar alvast volmondig mee akkoord.

"De herbestemming van de Ginder-Ale gebouwen moet vooral leefbaar zijn voor iedereen, niet alleen voor de investeerders, maar zeker ook voor de omgeving", zegt schepen van ruimtelijke ordening David De Valck. "Daarom staan we extra bebouwing niet toe, met uitzondering van de afwerking van het dak van de brouwerij aan de Dendermondestraat."

Het schepencollege hechte ook veel belang aan parkeergelegenheid. "Het zou niet kunnen dat een herbestemming van de gebouwen een hoge parkeerbehoefte creëert en de projectontwikkelaars zelf geen extra parkeerruimte realiseren. Ook hier hebben we dus strenge regels opgelegd."

De huisjes die aan de hoek van de Langensteenweg aan de brouwerij hangen moeten van het schepencollege ook plaats maken voor groen. "Hetzelfde geldt voor de loods in de Kattestraat", zegt David De Valck.
De eigenaars en de provincie Vlaams Brabant zijn alvast akkoord met deze aanpassingen aan de plannen. De volgende stap is het masterplan afronden en een officiele goedkeuring van de provincie krijgen. Als alles vlot verloopt kunnen concrete vergunningen volgens De Valck nog deze legislatuur afgeleverd worden. Wanneer de herinrichtingswerken dan zouden starten is nog niet duidelijk. (JVD)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?